Skip to main content

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl. Wonen in een nieuwe studentenstad betekent dat je opnieuw op zoek moet naar de juiste gezondheidsinstanties, dit keer zonder advies van je ouders. Hoe vind je een tandarts, huisarts of ziekenhuis in Leeuwarden? Waar kan je je laten testen op een soa? Wat kun je eigenlijk laten onderzoeken bij de GGD? Bestaat zorgtoeslag voor studenten? Hoe leid je eigenlijk een gezond (studenten)leven in Leeuwarden?

Een overzicht van alle informatie die je nodig hebt om gezond te blijven óf te worden in Leeuwarden.

@ease Leeuwarden

Iedereen loopt wel eens rond met vervelende gedachten of gevoelens. Wat je dan goed kan gebruiken is een luisterend oor, iemand bij wie je je verhaal even kwijt kan en een plek waar je je hart kan luchten.

Zorgverzekering afsluiten als student

Vanaf 18 jaar ben je wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en zorgpremie te betalen. Maar waar moet je als student eigenlijk op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Zorgtoeslag: wat is het en hoe vraag je het aan?

De zorgtoeslag is een financiële ondersteuning bedoeld voor mensen met een laag inkomen, en die moeite hebben met het betalen van hun zorgpremie. Als student heb je daar vaak recht op!

Huisarts Leeuwarden

Als je in Leeuwarden gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Leeuwarden te hebben. Hoe vind je een huisarts en mag je zomaar overstappen?

Tandarts Leeuwarden

Als je in Leeuwarden gaat wonen tijdens je studietijd, is het handig om een tandarts in de buurt te hebben. Hoe vind je een nieuwe tandarts in Leeuwarden?

Soa testen in Leeuwarden

Studenten lopen meer risico op een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Het is daarom belangrijk dat je het veilig doet! Maar waar kan je in Leeuwarden nou terecht als je denkt dat je toch een soa hebt opgelopen en hoe word je getest?

GGD Leeuwarden

De GGD heeft in elke regio in Nederland een vestiging, zo ook in Leeuwarden. Bij GGD Leeuwarden kun je als student bijvoorbeeld terecht voor reisvaccinaties, informatie over seksualiteit en soa’s.

Burn-out bij studenten

Steeds meer studenten krijgen verschijnselen of hebben last van een burn-out, omdat zij erg onder druk staan. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je een burn-out kunt herkennen, voorkomen of behandelen.

Eerste Hulp in Leeuwarden

Als je in geval van nood zorg nodig hebt, is het belangrijk dat je weet waar je terecht kunt. In Leeuwarden zijn een aantal plekken waar je heen kunt voor spoedhulp.

Alles Oké? Supportlijn

De Alles Oké? Supportlijn biedt laagdrempelige support aan iedereen tussen de 18 en 24 jaar als het even niet zo lekker gaat. Het is gratis, anoniem en je zit nergens aan vast. Benieuwd hoe het werkt?

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.