Skip to main content
Eerste Hulp in Leeuwarden

Als je in geval van nood zorg nodig hebt, is het belangrijk dat je weet waar je terecht kunt. In Leeuwarden zijn een aantal plekken waar je heen kunt voor spoedhulp.

Spoedeisende Hulp in Leeuwarden

Heb je met spoed gezondheidszorg nodig, dan kun je terecht bij de SEH van het Medisch Centrum Leeuwarden. Dit is het ziekenhuis van Leeuwarden. Het ziekenhuis heeft ruim 700 bedden en is hiermee een van de grootste ziekenhuizen van Nederland. 

Medisch Centrum Leeuwarden (MCL)

Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden
058 - 28 66 666
www.mcl.nl

Huisartsenpost Leeuwarden

Als je 's avonds, 's nachts of in het weekend met spoed de huisarts nodig hebt, dan kun bij de huisartsenpost terecht. De huisartsenpost bevindt zich in het MCL op de Henri Dunantweg 2. De huisartsenpost werkt alleen op afspraak. Je kunt voor een afspraak bellen naar het nummer van de Dokterswacht Friesland: 0900 - 112 7 112. Houd je persoonlijke en medische gegevens bij de hand. Er wordt bij de spoedpost meestal gevraagd naar je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, Burgerservicenummer, zorgverzekeraar, polisnummer en medicijngebruik.

Avond-, nacht-, en weekend apotheek

Heb je medicijnen nodig, maar is jouw apotheek al dicht en kan het niet wachten tot morgen? Dan kun je terecht bij de Dienstapotheek in het MCL op de Henri Dunantweg 2. Houd er rekening mee dat er wel een toeslag gerekend wordt op geneesmiddelen buiten de reguliere openingstijden. Bij spoedapotheken moet je vaak direct je medicatie afrekenen. Het is sowieso altijd goed om even te kijken welke medicijnen je vergoed krijgt. De rijksoverheid geeft bijvoorbeeld veel informatie over welke geneesmiddelen je vergoed krijgt.

Belangrijke telefoonnummers bij noodgevallen

  • Voor spoedeisende hulp bel je naar het algemene alarmnummer: 112.
  • Heb je hulp nodig van de politie, maar geen spoedeisende hulp? Bel dan 0900-8844.
  • Het nummer van Meld Misdaad Anoniem is: 0800-7000.

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.