Skip to main content
Huisarts Leeuwarden

Als je in Leeuwarden gaat studeren en wonen, is het verstandig om een huisarts in Leeuwarden te zoeken. Als je dan gezondheidsklachten krijgt, weet je zeker dat je snel en in de buurt geholpen kan worden. Bij ernstige ziekte is het voor de dokter dan ook mogelijk om op huisbezoek te komen.

Huisarts in Leeuwarden vinden

Wil je van huisarts veranderen, bijvoorbeeld omdat je nu in Leeuwarden studeert? Overstappen naar een andere huisarts kan op elk moment. Je hoeft dus niet, net als bij het overstappen van zorgverzekering, te wachten op het nieuwe kalenderjaar. Het is belangrijk dat jij je prettig voelt bij een huisarts. Doe daarom altijd wat onderzoek, voordat jij je ergens inschrijft. Vraag bijvoorbeeld eens aan je studie- en huisgenoten bij welke huisarts zij zitten en of zij goede ervaringen hebben. Zoek ook op het internet op welke huisartsen bij jou in de buurt zitten. Bekijk hun websites en lees de recensies als die er zijn. Check ook altijd even of de huisarts wel nieuwe patiënten aanneemt.

Tip: vind ook een tandarts in Leeuwarden.

Veranderen van huisarts in Leeuwarden

Als je een nieuwe huisarts hebt gevonden, dan kun jij je bij deze huisarts inschrijven. Mits deze nieuwe patiënten aanneemt, natuurlijk. Inschrijven kan meestal via een online inschrijfformulier. Als je bent ingeschreven, wordt je dossier meestal automatisch opgevraagd bij je oude huisarts. Soms is het nodig om je oude huisarts te bellen en aan te geven dat je naar een andere huisarts gaat. Je kunt dan ook meteen checken of je dossier wordt doorgestuurd.

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.