Skip to main content

5 tips voor het leukste vakantiewerk voor studenten

Vakantiewerk is voor veel studenten onmisbaar. Hoe moet je anders alle leuke festivals, zomeravonden op het terras en de zomervakantie in Spanje betalen? Maar je bent helaas niet de enige student die hier zo over denkt. Veel studenten zoeken in de zomer een zomer bijbaantje. Gelukkig zijn er ook veel bedrijven die op zoek zijn naar helpende handjes van studenten. Dus dat betekent dat je actie moet gaan ondernemen om leuk vakantiewerk te vinden. Lees deze tips eens door en kom een top zomer tegemoet!

Vakantiewerk | 5 tips

Volg de onderstaande tips op voor het vinden van de leukste zomer bijbaan.

1. Denk eerst goed na

Er is onwijs veel aanbod in vakantiewerk, waardoor gedachteloos gaan zoeken weinig zin heeft. Denk goed na over wat je precies wil. Denk na over wat voor soort werk je wil doen en waar. Dichtbij huis? In huis? In een warm land? Alles is mogelijk. Ook kun je nadenken over je uren, je salaris en je start- en einddatum. Als je al deze aspecten goed op een rijtje hebt kun je makkelijker zoeken naar de beste zomer bijbaan.

2. Weet wat er op de markt is

Als je er niet helemaal uitkomt wat je precies zoekt in het vakantiewerk, kun je eens wat inspiratie opdoen. Om je daarmee te helpen zijn hieronder zes voorbeelden voor vakantiewerk onder elkaar gezet.

  • Horeca uitzendbureau. Geen zin om elk weekend achter dezelfde bar te staan, maar wel van de horeca houden. Sta via een horeca uitzendbureau achter de bar bij de vetste festivals of draai in de bediening mee van een chique diner.
  • Freelance vakantiewerk. Snel veel geld verdienen? Vraag een KVK nummer aan en verdien geld met freelance klussen. Op verschillende platformen vind je veel uiteenlopende klussen voor studenten. Denk aan schoonmaken of aan administratieve klussen.
  • Junior chauffeur. Bouw een netwerk op als junior chauffeur van leidinggevende en bazen. Hiervoor heb je uiteraard alleen je rijbewijs nodig.
  • Oppassen. Relax met kinderen die vakantie hebben als hun ouders gewoon moeten werken.
  • Ouderen helpen. Op zoek naar een maatschappelijke bijbaan in de zomer? Help ouderen met het huishouden.
  • Callcenter. Misschien niet de leukste werkzaamheden, maar bij een callcenter krijg je vaak veel vrijheid en flexibiliteit.

3. Zet je beste beentje voor

Er zijn veel studenten die op zoek zijn naar vakantiewerk en die leukste bijbaan komt niet vanzelf naar jou toe. Neem dus initiatief en stap naar voren voor die bijbaan die jij graag wil.

4. Gebruik handige websites

Op het internet zijn er natuurlijk veel vacature sites, maar ook specifiek voor vakantiewerk. Zomer bijbanen voor studenten staan vaak op sites die er echt voor bedoelt zijn. Kijk ook eens op Studiegerelateerdebijbaan.nl.

5. Vraag eens rond in je eigen netwerk naar vakantiewerk

Vaak heb je binnen je eigen netwerk meer mogelijkheden dan dat je denkt. Om te beginnen zou je eens op je social media kanalen een berichtje kunnen zetten dat je op zoek bent naar een zomer bijbaan. Instagram, Facebook en LinkedIn zijn goede kanalen om dit op te doen. Je zult zien dat je reacties gaat krijgen. Ook kun je eens om je heen vragen in je vriendengroep of medestudenten. Misschien kun je zelfs wel ergens samen gaan werken. Hoe leuk is dat?

Hopelijk kun jij met superleuk vakantiewerk en goede zomer tegemoet, met ook veel andere leuke dingen van het geld dat je verdient hebt!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.