Skip to main content

5x: dit moet je nooit in de wasmachine doen!

Wij studenten ervaren nogal wat problemen in het huishouden. Eerder gaven we al tips om je was en wasmachine fris te houden en legden we uit hoe wasprogramma’s werken. Maar wat moet je nou nooit in de wasmachine stoppen? Je leest het hier!

1. Kleding met kots erop

Bij voorkeur zorg je dat jouw barfje gewoon netjes in het toilet belandt. Helaas kan je er als student niet omheen dat er wel is kots op je kleding zit. Van jezelf of - nog erger - van een ander. Mocht dit nou gebeuren: gooi dan niet meteen je kleding in de was. Het is veel verstandiger om eerst de brokken van je kleding te spoelen. Bijvoorbeeld door de douchekop op de ‘schone’ kant van de stof te zetten. Op deze manier belanden de stukken niet in je wasmachine en heb je minder kans dat het zuur de stof aantast.

2. Afwasmiddel

Zal je net zien: wil je een keer de was doen, is het wasmiddel op. Wees geen slimmerik door iets anders in de plaats te gebruiken en loop gewoon even naar de supermarkt. Tenzij je een schuimparty in je huis wilt natuurlijk… Andere zepen zoals afwasmiddel en shampoo gaan namelijk heel erg schuimen door de hoge toeren van de wasmachine. Dit is trouwens ook niet al te best voor je wasmachine. Is dit onverhoopt toch gebeurd en is je wasmachine overleden? Kijk dan even bij Splash Lease. Zij verhuren witgoed voor een goede studentenprijs!

3. Pinpas, ov-chipkaart en andere pasjes

Er zijn veel succesverhalen over pasjes die het overleven, maar dit is nooit een goed idee! Door de hoge toeren en temperaturen kunnen je pasjes beschadigen en onbruikbaar worden.

4. Telefoon

Hoewel dit echt een open deur is, gebeurt het echt zó vaak. Je laat je telefoon in je broek zitten en gooit hem per ongeluk in de was. Ik kan je garanderen dat je telefoon dit niet overleeft. Zelfs de nieuwste iPhone niet!

5. Oplader

Om even verder te gaan op punt 4: het is ook echt niet handig om je oplader in de wasmachine te doen. Elektriciteit en water gaan nou eenmaal niet goed samen. Heb je ‘m toch per ongeluk in de wasmachine gestopt? Koop dan maar meteen een nieuwe oplader. Je zal me dankbaar zijn ;).

Tip: wil je dit soort handige tips voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.