Skip to main content

Absoluut doen: thuis terrassen met borrelplank!

De ideale thuisborrel, waar bestaat die eigenlijk uit en wat heb je er allemaal voor nodig? In deze blog geef ik je ideale tips voor een heerlijk thuis-terras-momentje bij, zoals je al leest, bij jou thuis!

Go Dutch

Je kent ze wel, die verjaardagsfeestjes waar zo’n enorme schaal met verrukkelijk eten rondgaat. Heb je wel eens stil gestaan bij wat daar allemaal op ligt? Ideaal om dus een borrelmiddagje van te houden maar wat heb je allemaal nodig?

 • Bitterballen. Heel veel bitterballen
 • Blokjes jonge kaas
 • Augurken (wist je dat ze ook spicy-smaken hebben?
 • Knakworstjes of partyworstjes
 • Worst, het maakt niet uit welke, je kan alle soorten gebruiken
 • Zilveruitjes
 • Toastjes met verschillende smeerseltjes (paté, krabsalades etc.)
 • Aardappelslaatje
 • Heineken bier

Spaanse fiesta

Een Nederlands thema is natuurlijk super leuk maar je kunt ook gaan voor kwaliteit. Oh, zeg ik dat echt? Haha! Mijn favoriete borrelhapjes zitten toch wel meer in de Spaanse keuken. Maar waar moet je dan eigenlijk aan denken?

 • TAPAS!! Bij de Jumbo kun je het voor een superfijne prijs kopen. Drie bakjes met verschillende items (zoals ham, pesto, tapenade etc.) voor €5,-. Dat is natuurlijk een koopje en studentvriendelijk. Bij de AH zijn deze bakjes overigens ook te koop maar is er geen snelle deal om deze te kopen, al zijn ze wel regelmatig in de bonus
 • Sangaria: een heerlijk alcoholische vruchtenpunch. Zin om dit zelf te maken? Klik hier voor het recept. 
 • Nacho’s met kaas, gehakt, jalapenos, paprika, tomaat, bosui en salsasaus. Schuif het voor 10 minuten in de oven en je hebt een heerlijk nachomomentje
 • Olijven. deze heb je in allerlei verschillende smaken. Hoe leuk is het om een soort proefrondje te doen? Wie weet vind je wel een nieuwe favoriete smaak.

Extra inspiratie

Denk niet te moeilijk. Koop iets waar je zelf vooral enorm veel zin in hebt. Ook is dit het juiste moment om bijvoorbeeld nieuwe speciaal biertjes te testen. Wanneer je nog niet genoeg inspiratie uit deze blog hebt kunnen halen, heb ik hier nog een lijstje met sites waar je lekkere recepten voor een ideaal borrelmomentje kunt halen.

 • Allerhande. Ook top als je niet weet wat je moet eten vanavond ;-)
 • Leuke recepten. Superhandige website waarbij je elke stap kan afvinken als je die hebt gedaan. 
 • Laura’s Bakery. Zelfs als je niet zo'n ster bent in de keuken, kan je met Laura's uitleg tot een perfecte maaltijd of borrelhap komen!

Heb je zó veel gegeten tijdens je thuis borrel? Misschien is het dan een idee om the day after een kleine sportsessie vanuit huis te doen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.