Skip to main content

Budget interieurtips voor studenten!

Is jouw studentenkamer toe aan een upgrade, ga je verhuizen of samenwonen met jouw vriend(in)? Als student zijnde ben je dan gebonden aan budgetvriendelijke meubels en accessoires. Moeilijk? Neejoh! Wij geven je budget interieurtips voor studenten!

Eethoek

Tijdens corona is gebleken dat die eethoek belangrijker is dan alleen eten. Er werd urenlang aan gestudeerd, online spelletjes gespeeld en misschien wel gepuzzeld! Goede kans dat je hebt ontdekt dat die tafel best oké zijn, maar die stoelen... Tijd dus voor goede eetkamerstoelen die mooi zijn, goed zitten én betaalbaar zijn. Ga voor eetkamerstoelen met een goede rechte rug en een zachte zitting. Durf te gaan voor een stoere kleur, de stoelen maken jouw interieur zoveel gaver!

Tip: zou je het liefste ook een nieuwe eettafel willen, maar heb je daar even het geld niet voor? Geef het dan gewoon een likje verf!

Zithoek

Banken zijn altijd flink aan de prijs, maar je kunt echt wel een leuke nieuwe bank scoren. Denk aan de kringloop, faillisementsuitverkoop of simpelweg een mega goede aanbieding bij een woonwinkel! Heb je toch dat geld niet? Je kunt de zithoek ook naar een nieuw level tillen door er een gaaf kleed onder te leggen. Mooie plaid over de bank, schaf kleurrijke kussens aan in verschillende vormen, plaats er een mooie sta-lamp naast en tada: een nieuwe zithoek is geboren!

Accessoires

En dan de accessoires. Het lijkt alsof je minder geld kwijt bent aan de mooie stylingspulletjes in jouw kamer, maar al die losse spullen zijn stiekem best duur. Tijd dus om naar de kringloop te gaan. Je moet wel door alle meuk heen kunnen kijken, maar zodra dat lukt pluk jij die parels er gemakkelijk uit! Als je het moeilijk vindt om wat moois te vinden in die overvolle winkels, dan is het misschien een tof idee om wat Instagram-accounts op te zoeken die goed zijn in het struinen in deze kringloopwinkels. Misschien haal je er wel wat inspiratie uit! 

Gallery wall

Onmisbaar in jouw studentenkamer: een gallery wall! Je scoort tiental fotolijstjes bij de kringloop en plaatst hierin alle mooie herinneringen van mooie reizen, stapavondjes met vrienden of simpelweg familiefoto's! Zeker in tijden van corona waarin we veel alleen zijn geweest is er niets fijners dan altijd een plekje in huis te hebben waar je met veel plezier naar kunt kijken!

Zou jij graag op kamers gaan, maar wil het nog niet zo lukken? We geven je graag zoektips voor het vinden van een kamer in Leeuwarden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.