Skip to main content

De lekkerste oliebollen van Leeuwarden

Oliebollen, ik krijg er geen genoeg van. Vaak al in november koop ik de eerste en tijdens het winkelen in december sla ik dit vaak niet over. Zelf heb je er dit jaar misschien ook al wel eentje gehad. De oliebollenkraampjes zijn weer volop aanwezig. Maar waar haal je nu de lekkerste oliebollen in Leeuwarden?

De Oliebollentest

Vroeger was er altijd een heuse oliebollentest. Helaas zijn ze daar sinds 2017 mee gestopt. Balen, maar dan moeten we maar creatief zijn ;-). Er zit dan niks anders op dan dat ik voor jullie op een rijtje zet waar je de lekkerste oliebollen van Leeuwarden kan vinden. Ik heb er namelijk zelf al een groot aantal geproefd. Lees je mee?

Nieuwestad

De oliebollenkraam op de Nieuwestad doet het altijd goed. Sinds 1 oktober dit jaar staan ze al voor ons klaar! De oliebollen zijn hier zo goed, dat er vaak een rij staat. Recht tegenover de HEMA staat deze kraam. En de oliebollen smaken er goed! Althans, de krentenbollen, die zijn mijn favoriet. De oliebollen zullen hier vast ook prima smaken. 

De Bakker

De beste oliebollen haal je vaak bij een ambachtelijke bakker. Vergeet daarom de bakker bij jou in de buurt niet!

Bakkerij Nijstad

Bakkerij Nijstad is the place to be voor oliebollen op oudejaarsdag. Wel raden we aan om je oliebollen te bestellen, dan weet je zeker dat je die lekkere, goudgele ballen tijdens jouw oud en nieuw feestje hebt. Nu kun je gewoon naar binnen lopen voor een goede oliebol! Je vindt Bakkerij Nijstad aan de Schrans 66.

Bakkerij Schuurmans

Bakkerij Schuurmans staat het hele jaar bekend om zijn lekkernijen, maar vanaf november kun je hier ook je slag slaan wat betreft oliebollen. Bakkerij Schuurmans zit ook aan de Schrans, maar dan op nummer 145. Mocht er een te lange rij staan bij Nijstad kun je altijd deze oliebollen proberen!

Zelf oliebollen maken

Bij een echte kraam oliebollen halen is natuurlijk superlekker, maar wie zegt dat het niet ook verrukkelijk is als je ze zelf maakt? Je kunt ze naturel maken, met of zonder krenten of wat dacht je van beignets maken? Online vind je gemakkelijk allerlei recepten. Naast een oliebollenrecept heb je natuurlijk ook een frituurpan nodig of een normale pan met een temperatuurmeter om te kijken of jouw olie de juiste temperatuur heeft. 

Tip: dip je oliebollen creaties in Nutella, mmmm.... ;-)

Kerst duurt niet lang meer. Wij geven je graag wat inspiratie voor een simpel, maar heerlijk kerstdiner!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.