Skip to main content

De leukste zomeractiviteiten in Leeuwarden

Deze zomer blijven we waarschijnlijk massaal in eigen land. Trek er op uit en ontdek welke zomerse activiteiten jij kunt beleven in jouw eigen studentenstad.

Ga het water op!

Heb jij Leeuwarden al eens van boven bekeken? Dan zie je dat er rondom het centrum een gracht in de vorm van een ster is gebouwd. Via deze grachten kun je uitvaren naar de Friese meren. Daarom beginnen we met de leukste activiteiten op het water! Wel alleen dingen die passen binnen de anderhalve meter-regel natuurlijk.

1. Ga suppen door de grachten

Huur een stand up paddle! Suppen, ook wel Stand up Paddling, is helemaal hot. Op een stabiele surfplank peddel je op je eigen tempo door de grachten. Kan jij je evenwicht goed bewaren? In de zomer is het langs de grachten altijd gezellig, dus een leuke middag is gegarandeerd.

2. Huur een bootje

De ultieme zomeractiviteit in Leeuwarden is een bootje varen. Vaar onder de bruggetjes door, meer even aan in de Prinsentuin of vaar naar de Friese meren. Op verschillende plekken kun je in Leeuwarden een bootje huren. Huur dit jaar een groter bootje, zodat je voldoende afstand houdt.

3. Kano onder de bruggetjes door

Wil je liever iets meer sportiviteit? Huur een kano! Je zit stabieler in een kano dan op een supboard en je kunt de vaart erin houden of af en toe even uitrusten.

Bezoek Leeuwarden centrum

De stad heeft veel meer te bieden dan alleen de wateractiviteiten. Ga het centrum in, bezoek culturele hotspots, ga zonnen in het park of bezoek de dierentuin.

1. Bezoek het Fries Museum

Snuif de cultuur van je stad op door een bezoek te brengen aan het Fries Museum! Dit museum is zo groot dat je gemakkelijk anderhalve meter afstand kunt houden. Er zijn meerdere verdiepingen en veel verschillende tentoonstellingen. Check vooraf even de website, zodat je weet of de tentoonstellingen je aanspreken.

2. Street art tour door Leeuwarden

Neem deel aan een street art tour door Leeuwarden! Leeuwarden heeft veel verborgen kunstwerken. Vanwege de nieuwe maatregelen raadt A Guide to Leeuwarden aan om je aan te melden, zodat ze de groepen klein kunnen houden. Deelname is gratis. Geen zin in street art? Ze organiseren ook gratis stadswandelingen en de Friese Verhalentour zodat je de stad leert kennen vanuit Friese verhalen. De tours zijn vooral in het Nederlands.

3. Dwaal door de Blokhuispoort

De Blokhuispoort is een begrip in Leeuwarden. Deze voormalige gevangenis beschikt nu over een restaurant, bibliotheek, een hostel met gevangeniscellen en heeft ruimte voor creatieve bedrijfjes. Deze culturele hub heeft online- en pop-up exposities, een museum en ze geven rondleidingen.

4. Ontspannen in de Prinsentuin

De Prinsentuin is het stadspark van Leeuwarden. In de zomer is het hier altijd gezellig. Picknicken, pootje baden in de gracht of gewoon genieten van de zon. Uiteraard deze keer wel met gepaste afstand.

5. Dieren kijken in AquaZoo

Neem de bus of fiets naar dierentuin AquaZoo. Van zeeleeuwen en ijsberen tot kangoeroes en emoes, een dierentuin bezoeken is altijd een succes. Vanwege veiligheidsredenen wordt er een maximum aantal bezoekers toegelaten en is het verplicht vooraf online te reserveren.

Na het zomerse uitje neerploffen in je tuin of op je balkon met een zelfgemaakte borrelplank? Wij zeggen doen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.