Skip to main content

Deze laptopaccessoires heb je nodig voor je studie

Het einde van de vakantie komt er – helaas – alweer aan. En dat betekent ook dat het nieuwe collegejaar in zicht is. Tijdens je studie is het natuurlijk essentieel om een goede laptop te hebben. Wij zochten daarom voor je uit welke laptopaccessoires je echt nodig hebt voor je studie!

1. Laptop

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je een goede laptop hebt voor je studie. Gelukkig is dit de perfecte periode om een nieuwe laptop aan te schaffen! Net voordat het studiejaar weer begint, zijn er namelijk een heleboel kortingen op laptops. Zo krijg je nu bij Lenovo flinke studentenkorting op je laptop!

2. Externe harde schijf

Je hebt het ongetwijfeld al een keer meegemaakt: je bent een superbelangrijke opdracht voor je studie aan het maken en opeens houdt je laptop ermee op. Zeker als je met je scriptie bezig bent, wil je niet je levenswerk kwijtraken. Om te voorkomen dat je opnieuw moet beginnen, is het verstandig om een externe harde schijf te kopen. Een harde schijf van 1 of 2 TB is vaak voldoende en heb je al rond de €50,-. Vaak hebben dit soort harde schijven een afmeting van maar 2,5 inch. Je kunt ze dus ook makkelijk meenemen in je tas. 

3. Koptelefoon

Zeker als je veel met de trein reist, is het fijn om een goede koptelefoon te hebben. Zo kun je jezelf helemaal afsluiten en rustig werken tijdens je reis. Ook tijdens je tussenuren is het natuurlijk ideaal als je met je eigen muziek je colleges kunt voorbereiden. En zeg nou zelf: als student kun je een goede koptelefoon eigenlijk altijd wel gebruiken ;).

4. Laptopcover

Een laptopcover is het ideale accessoire om je laptop op te leuken én te beschermen. Je hebt zachte en harde laptopcovers. Zachte covers worden vaak sleeves genoemd en zijn ideaal om je laptop veilig te vervoeren. Je stopt de laptop met sleeve en al in je tas. Dit voorkomt krassen en je laptop is beter bestand tegen een stootje. Een harde cover, ook wel case, is een soort kap die je op de laptop klikt. Een case is licht, kun je altijd op je laptop laten en beschermt je laptop dus ook tijdens het gebruik. Tegenwoordig heb je laptopcovers in allerlei kleuren en prints. Je kunt het dus zo bont maken als je zelf wilt. Zelfs de grote modehuizen hebben vaak hele mooie, luxe covers. Deze kosten natuurlijk wel wat, maar maken jouw laptop instant leuker!

5. Tekentablet

Volg je een grafische of bouwkundige studie? Dan is het misschien handig om ook een tekentablet aan te schaffen. Een tekentablet is een accessoire, waarop je met een speciale pen kunt tekenen. Hierdoor is het net alsof je op papier tekent alleen wordt het naar je laptop getransporteerd. Ideaal dus als je een creatieve opleiding volgt!

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop? Lees dan ook onze blog met tips waar je op moet letten als je een laptop koopt!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.