Skip to main content

Dit zegt een sterrenbeeld over jouw persoonlijkheid

Het is maar net of je erin gelooft of niet, maar er schijnt een manier te zijn om jouw persoonlijkheid te verklaren op basis van jouw sterrenbeeld! Hoe de planeten aan de hemel stonden op het moment dat jij geboren werd, bepaald hoe jij nu bent. Interessant, toch? In deze blog vertel ik je hoe je erachter komt! 

Waar ben je geboren en hoe laat?

Vraag aan je ouders hoe laat je bent geboren en in welke stad of dorp. Het tijdstip maakt duidelijk wat je ascendent is en de plaats stelt welke sterrenbeelden er toen aan de hemel waren. Stel, jij bent geboren in Australië, dan zijn er natuurlijk andere sterrenbeelden dan wanneer je geboren bent in Italië. Via verschillende websites kun je jouw zogenoemde 'birth chart' uitrekenen. Gebruik bijvoorbeeld de birth chart van Café Astrology

Jouw birth chart aflezen

Je weet nu jouw birth chart, dus check snel hoe je de planeten uit jouw birth chart kan aflezen:

 • Maan: Oké, fair enough; de maan is geen planeet, maar de maan heeft wel een belangrijke plek binnen je birth chart. De maan gaat over je emotie en je gevoel. Het sterrenbeeld die jouw maanteken is, is hoogstwaarschijnlijk hoe je jezelf ziet. Voorbeeld: is jouw maanteken Leeuw? Dan ben je diep van binnen trots, expressief, idealistisch en ietwat egoïstisch. 
 • Ascendent: De Ascendent, ook wel 'rising' genoemd, gaat over hoe mensen jou zien als ze je voor het eerst ontmoeten. Stel, jouw ascendent is Schorpioen, dan kom je over als passievol en opmerkzaam. 
 • ZonDe Zon is je sterrenbeeld die het meest bekend is en die je waarschijnlijk allang kent. 
 • Mars: Mars is de planeet van agressie. Het bepaalt hoe jij reageert en hoe jij dingen onderneemt. Bijvoorbeeld tijdens de seks, je ambities en als je boos bent. Is jouw Mars Steenbok? Dan herken je je misschien in het feit dat je verantwoordelijkheid voelt en dat je gemotiveerd raakt door de ambities die je hebt. 
 • Mercurius: Mercurius is de planeet van communicatie en zegt dus bijvoorbeeld iets over hoe je praat, maar ook hoe je denkt en informatie opneemt. Als jouw Mercurius in Waterman is, dan betekent dit dat je een grote fantasie hebt en dat je daarom anders denkt dan andere mensen. Je kan ook wat drammerig zijn als je je zin wil.
 • Venus: Venus is de manier hoe jij liefde uit. Is jouw Venus een Ram? Dan is de kans aanwezig dat jij je liefde uit door enthousiasme, impulsieve daden en erg direct. Jij laat er geen touwtjes om winden!
 • Neptunus: Neptunus is de planeet van fantasie, dromen en het onderbewustzijnde. Valt jouw Neptunus onder Steenbok? Dan krijg jij inspiratie door hard te werken en serieus aan de slag te gaan.
 • Uranus: Uranus gaat over innovatiekracht en de manier waarop je in opstand komt. Omdat deze planeet vaak jarenlang hoog aan de hemel staat, is de kans groot dat veel van jouw leeftijdgenoten dezelfde sterrenbeeld hierbij hebben. 
 • Saturnus: Saturnus is de planeet van verantwoordelijkheden, grenzen en angsten. Valt Vissen bij jou bij deze planeet? Dan dagdroom je veel en vind je het moeilijk om je emoties te laten zien.
 • Jupiter: Jupiter is vrij filosofisch en misschien een beetje vaag. Het gaat in ieder geval over de manier waarop jij groeit als persoon. Bijvoorbeeld: als Tweelingen jouw Jupiter is, dan groei jij door je nieuwsgierigheid en door nieuwe dingen uit te proberen. 
 • Pluto: Pluto blijft dertig jaar boven aan de hemel staan en dat betekent dat dit meer gericht is op een generatie en hoe zij zich presenteert, dan op jou als persoon. 

Herken je jezelf erin, of juist helemaal niet? Het kan handig zijn om dit te weten voordat je bijvoorbeeld gaat daten in deze coronatijd. Dan weet je meteen of iemand bij je past! Er zijn nog veel meer aspecten in de astrologie die jouw persoonlijkheid kunnen verklaren. Wil je meer weten? Download dan bijvoorbeeld de app Co-Star of kijk eens rond op Café Astrology. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.