Skip to main content

DOEN: ga lekker thuis sporten!

De sportscholen zijn weer open maar ik kan me voorstellen dat het misschien nog wat eng is om weer tekeer te gaan in de sportschool. Maar als je toch wat wilt bewegen, heb je hier de ideale tips om thuis te kunnen sporten.

Ga voorbereid te werk

De plek waar je moet zijn is Youtube. Op dit platform staan miljoenen video’s en zo ook voor mensen die graag thuis willen sporten. Het werkt vaak motiverend om samen met iemand te sporten en op deze manier kan dat dus. Ook zou je wat vrienden op kunnen trommelen en een appgroep vormen. Zo kun je ook motivatie krijgen om te gaan sporten. Je moet ergens beginnen en het dan nog vol zien te houden. Daarom is motivatie zo belangrijk. Maar bij welke kanalen kun je de beste work-out video’s vinden of juist een lekkere yogasessie? In deze blog benoem ik wat Youtubers!

1. Chloe Thing

Ik denk dat velen haar al kennen: Chloe Ting. Ze biedt namelijk gratis work-outs volgens een schema aan. Ze heeft voor verschillende delen van het lichaam zo’n schema samengesteld. Wil je een summerbody krijgen of juist die kipfiletjes onder je armen laten verdwijnen of ga je toch liever voor een Kim K-figuur? Snuffel rond op haar account en je vindt van alles!

2. Yoga with Adriene

Zin om even geheel tot jezelf te komen? Dan is Yoga with Adriene de perfecte oplossing voor jou. Onder yoga valt ook mediteren en beheerst met je adem om gaan. Ideaal dus als je in een stressvolle situatie zit. Adriene heeft een speciaal yogaschema opgesteld zodat je dertig dagen lang aan een structuur kan wennen. Ook kun je yoga volgen voor speciale delen voor je lichaam. Bijvoorbeeld als je last hebt van menstruatieklachten of als je last heb van je rug. Het is niet zo inspannend als een work-out van Chloe Thing maar zeker de moeite waard!

3. Mad Fit

Tot slot eindig ik met het kanaal Mad Fit. Zij staat bekend om een leuke draai aan sporten te geven: namelijk met muziek. Dus heb jij zin om sportief te dansen op een popnummer? Dan is dit het ideale kanaal. Zo heeft ze work-outs gemaakt op nummers als Say So, Rain On Me, Rockstar en Toosie Slide. Een super leuke manier om te gaan sporten, vind ik zelf. Ook heeft ze work-outs op haar kanaal, dus je kan alle kanten op!

Ondertussen luisteren naar een podcast? Wij hebben 5 leuke podcasts voor je op een rijtje gezet!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.