Skip to main content

Gezellige cafés en barretjes in Leeuwarden

De Friese hoofdstad heeft een ontzettende boost gehad de laatste jaren. Leeuwarden werd verkozen tot Culturele Hoofdstad 2018. De stad ontving veel subsidie en maakte zelf behoorlijk veel geld vrij om de stad in een goed daglicht te zetten. Pleinen werden opgeknapt en gezellige cafeetjes en restaurants schoten als paddenstoelen uit de grond. Nog meer gezelligheid! Ga je in Leeuwarden studeren, dan hoef jij je niet druk te maken over de cafeetjes en of je wel een gezellig avondje ‘aan’ kan zitten. Wij hebben voor jou een aantal leuke cafés en cocktailbars op een rijtje gezet!

Grandcafe De Dikke Van Dale

Ook wel De Dikke genoemd. Een begrip in Leeuwarden. Hier is het altijd druk. Op en top gezelligheid met een borrel en een kaasplankje bijpraten aan een van de tafeltjes. Als je binnen wilt zitten is het slim om tijdig te reserveren. Vanwege de coronacrisis hebben zij hun terras uitgebreidt op het water in de gracht!

Kelders 65

Naast de Dikke Van Dale zitten veel andere cafés. Samen vormen zij een groot terras langs de gracht uitkijkend over winkelend publiek. Een van deze cafés is Kelders 65. Zij zijn ook wel bekend als cocktailbar. Je kunt hier niet alleen terecht voor cocktails of een diner, maar ook voor high wine’s, high beer’s, high tea’s of zelfs een high gin!

Café Fire

In hetzelfde rijtje als De Dikke Van Dale en Kelders 65 zit ook Eetcafé Fire. Ook hier kun je gezellig zitten en heb je altijd iets te zien.

Lazy Lemon

Lazy Lemon is een restaurant, maar je kunt hier ook goed borrelen. De hippe industriële sfeer maakt deze plek gezellig.

Fellini City Lounge

Een goede Gin Tonic drink je bij Fellini! Deze hippe tent heeft een heerlijk groot terras met uitzicht over het Wilhelminaplein, ook wel het museumplein genoemd.

Speciaalbiercafé de Markies

Toe aan iets bourgondisch? Met keuze uit meer dan 250 verschillende speciaalbiertjes kun je hier wel een avond vullen.

Shotjesbar Bebidas

Hard gestudeerd? Meer ontspanning vinden dan in Bebidas gaat bijna niet. Dit is de shotjesbar van Leeuwarden. Gelukkig zijn de Febo en Dunya Döner haar buren, waar je weer even kunt opladen. Heb nog wel even geduld, vanwege de coronacrisis is Bebidas nog niet open, kijk voor geüpdatete informatie op hun Facebookpagina.

Op zoek naar meer inspiratie? Er zijn genoeg leuke barretjes en kroegen in Leeuwarden. We hebben nog even geduld, maar we leggen alvast wel de beste stapavonden aan je voor.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.