Skip to main content

Help! Mijn wasmachine heeft honger!

Iedereen die de was doet herkent dit probleem: je doet twee sokken in de was, maar op de een of andere manier krijg je er maar een terug. Hier kunnen twee verklaringen voor zijn. Een: je bent mega rommelig, chaotisch en/of brak en hebt maar een sok in de was gedaan. Twee: je wasmachine eet sokken op.

Hoe voorkom je dat wasmachines je sokken oppeuzelen?

Voordat je de was doet kan je een aantal maatregelen nemen om te voorkomen dat je sokken en andere kleine was verdwijnt. Een echte tip van oma is om je sokken aan elkaar te spelden met veiligheidsspeldjes. Op deze manier hoef je ook geen sokken bij elkaar te zoeken want ze zitten per paar aan elkaar gespeld :) Een andere manier om te voorkomen dat je was zoek raakt, is door je fijne was in waszakjes te wassen. Waszakjes zorgen er ook voor dat je fijne was niet beschadigd, dus dat is mooi meegenomen!

Hoe vind je jouw zoekgeraakte was terug?

Wanneer je was toch zoekraakt kan je een aantal dingen doen om het terug te vinden. Het meest voorkomende scenario is dat je fijne was verdwijnt achter de rubberen rand bij de deur van je wasmachine. Wanneer je was nog net achter deze rand zit kan je het gemakkelijk weghalen.
Trek met je hand voorzichtig het rubber opzij. Wanneer je nog een stukje van de verdwenen kleding ziet, pak je dit gewoon vast. Trek dan voorzichtig aan de kleding en beweeg de trommel heen en weer. Is de kleding nog steeds niet los? Til de trommel dan lichtjes op. Kan je net niet bij de kleding, maar zie je het wel? Gebruik dan een klein haakje om bij de kleding te komen.

De was zit niet achter de rubber rand…

In veel gevallen wordt zoekgeraakte was verpulverd en gewoon weggespoeld. Je bent je sok dan dus wel kwijt, maar het is gelukkig niet schadelijk voor je wasmachine! Wat wel schadelijk is voor je wasmachine is wanneer de was de afvoerband of afvoerslang bereiken.

Ben jij nog op zoek naar een wasmachine en heb je helemaal geen zin om zelf uit te vogelen hoe je verstopte was uit je wasmachine haalt? Als student kan je voor een fijne prijs wasmachines huren bij Splash Lease. En als je wasmachine een keer verstopt raakt, sturen ze gewoon een monteur langs!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.