Skip to main content

Hier vind je de lekkerste kroketten van Leeuwarden

Woensdag 9 oktober is het nationale krokettendag! Eindelijk een reden om ongegeneerd een kroket te eten. Maar waar eet je in Leeuwarden de beste kroket?

Uit een test van de consumentenbond uit 2015 staat de Kwekkeboom kroket op nummer 1. Mora, Van Dobben en de rundvleeskroketten van de Albert Heijn komen ook goed uit de verf. Uit een test van het Beste Product uit 2017 komen de kroketten van de Albert Heijn als beste uit de test. In deze tests kijken ze onder meer of de korst krokant is, of er genoeg vlees in zit en hoe de ragout eruit ziet. Veel lekkere kroketten zijn dus gewoon verkrijgbaar in de supermarkt, maar niks zo lekker als een kroket die voor je bereid wordt toch? Ik zocht daarom voor je uit waar je de beste kroketten kunt eten.

Kroketten eten in Leeuwarden

Ik ging op zoek naar de menukaarten van een aantal brasseries en eetcafés. Op de meeste menukaarten stond de bekende ‘twee kroketten met brood’ er wel op, maar in veel gevallen stond het merk van de kroket er niet bij. Het Broodhuys gaf het merk wel aan: de bekende Kwekkeboom kroketten. De Dikke van Dale noemt Holtkamp kroketten op hun menukaart. Deze kroketten komen uit Amsterdam en vallen in het luxere segment. Dit merk is dan ook niet meegenomen in de test van de consumentenbond. Bij Brasserie Spiegelaar, Fellini, Het wapen van Leeuwarden en De Walrus kun je ook terecht. Je weet hier alleen niet welk merk je voorgeschoteld krijgt. Heb je geen tijd voor een uitgebreide lunch maar gewoon behoefte aan een snelle hap? Dan kun je altijd nog terecht bij de FEBO

Tot slot bestaat er ook nog zoiets als ‘een kwestie van smaak’. Ga je voor de goulashkroket, rundvleeskroket, draadjesvleeskroket of toch een vega kroket?

Waarom een krokettendag?

Nu vraag je je misschien af: waar komt deze dag vandaan? De nationale krokettendag op 9 oktober is een eerbetoon aan de overleden culinair journalist en auteur van het krokettenboek Johannes van Dam. Hij overleed op 18 september 2013. In 2014 is de Nationale Krokettendag op zijn verjaardag ingesteld.

En bij een lekkere kroket, hoort een lekker speciaalbiertje! Eerder schreef ik een blog over de beste Friese speciaalbiertjes, lees je mee?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.