Skip to main content

Hoe kun je je blijven ontwikkelen als financial?

Als financial is het belangrijk om je continu te blijven ontwikkelingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied en om je carrièrekansen te vergroten. Benieuwd wat jij kunt doen om je te blijven ontwikkelen als financial? Lees meer informatie hieronder.

Volg opleidingen en cursussen

Om goed op te hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen is het belangrijk om opleidingen en cursussen te volgen. Er zijn tal opleidingen en cursussen beschikbaar om je kennis en vaardigheden op het gebied van finance te verbeteren. Zoek naar programma’s die aansluiten bij je huidige functie of die je helpen om je carrière naar een hoger niveau te tillen. Zo kun je bijvoorbeeld een deeltijd opleiding volgen, een cursus van een paar weken of een Excel training van één dag. Ook kun je vakliteratuur lezen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied. Je kunt er ook voor kiezen om vakgerelateerde podcasts te luisteren. Deze kun je aanzetten in de auto wanneer je onderweg bent naar werk, of wanneer je thuis aan het schoonmaken bent. Zo kun je meerdere dingen combineren en toch nieuwe kennis opdoen.

Werk samen met mentors of coaches

Een mentor of coach kan je helpen om je doelen te definiëren en je te helpen om ze te bereiken door middel van gerichte feedback en advies. Zoek naar iemand met wie je een goede werkrelatie hebt en die ervaring heeft in jouw vakgebied. Een mentor of coach kan je ook helpen jou nieuwe inzichten te geven over jezelf. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vaardigheden uitlichten waarvan je niet eens wist dat je deze had. Deze inzichten kun je dan weer toepassen binnen je huidige functie of gebruiken voor een gesprek met je manager over meer verantwoordelijkheden.

Zoek naar nieuwe uitdagingen en taken

Binnen je huidige functie kun je op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen en taken. Vraag je manager of je meer verantwoordelijkheid kunt krijgen of zoek naar manieren om je huidige taken beter te vervullen. Door jezelf uit te dagen en nieuwe dingen te proberen, kun je nieuwe vaardigheden ontwikkelen en je kennis verbreden. Wanneer je als financial je carrière naar een hoger niveau wilt tillen, kun je er voor kiezen om de CMA-opleiding te volgen. CMA staat voor Certified Management Accountant. De CMA-opleiding richt zich op het verwerven van vaardigheden en kennis op het gebied van management accounting, financiële planning, analyse en besluitvorming. Het omvat ook onderwerpen zoals ethiek, professioneel gedrag en integriteit. Het doel van de CMA-opleiding is om professionals te helpen efficiënter te werken en beter in staat te zijn om zakelijke beslissingen te nemen op basis van financiële informatie.

Ga naar netwerkbijeenkomsten en events voor financials

Door deel te nemen aan vakgerelateerde netwerkbijeenkomsten en events, kun je in contact komen met andere professionals in je vakgebied en van hen leren. Dit kan ook helpen om je professionele netwerk te vergroten en je carrièrekansen te verbeteren.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.