Skip to main content

Je studentenkamer restylen in 3 stappen

Wil je het nieuwe schooljaar met een frisse start beginnen? Misschien is het restylen van je studentenkamer wel wat voor jou. Je hebt er wel wat tijd voor nodig en een beetje geld om de boel op te knappen. In deze blog vertel ik je in drie stappen hoe je gemakkelijk je kamer een nieuwe look kunt geven! Lees je mee?

Stap 1: the basics

Om je kamer snel een hele nieuwe look and feel te geven, raad ik je aan om je muren te voorzien van een fijn kleurtje! Zelf ga ik altijd los op foto-inspiratiewebsites zoals Pinterest. Bedenk wel dat jouw kamer misschien net wat minder licht vangt dan die prachtige woningen die op de foto's staan. Heb je een donkere kamer, kies dan voor een lichtere kleur op je muur. Wil je toch graag zo'n gave donkergroene kleur op je muur, dan kun je er ook voor kiezen om de onderste helft van de wand te schilderen. Door het contrast zal je kamer niet te donker worden én ziet het er supertof uit. 

Stap 2: nieuwe gordijnen doen wonderen

Toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen had ik niet heel veel geld over na het kopen van alle benodigdheden, dus mooie gordijnen hadden niet bepaald prioriteit. Maar tegenwoordig is een velours gordijn he-le-maal het ding en ik wil het. Veloursgordijnen zijn gemaakt van een zware fluweelstof en zijn te verkrijgen in de meest prachtige kleuren. Door het gebruiken van verschillende materialen (denk aan velours gordijnen, een hoogpolig tapijt en kussentjes) in je kamer creëer je veel sfeer. Wil je liever iets wat overdag de inkijk in je studentenkamer beperkt, maar wél licht binnenlaten? Dan is een duo rolgordijn de oplossing. Dit rolgordijn bestaat uit horizontale stofstroken, die om en om zicht en licht doorlaten. Als je het rolgordijn sluit, schuiven er stofstroken voor de zicht doorlatende stroken. Een mooie, strakke oplossing tegen inkijk en voor een donkere kamer. 

Stap 3: Accessoires voor the finishing touch

Tot slot om je kamer gezellig te maken en af te maken zijn accessoires echte must haves. Koop een aantal lijsten voor aan je vers geschilderde muur en vul dit met foto's, knipsels uit tijdschriften of gedroogde bloemen. Wat anno 2019 ook niet kan ontbreken in je studentenkamer is een heuse urban jungle. Dit houdt in dat je veel planten in je stadskamertje hebt. Zelf heb ik een urban jungle thuis die bestaat uit onder andere de bekende pannenkoekplant en monstera. Ook heb ik veel cactussen, want die hebben weinig water nodig waardoor ze wat gemakkelijker te verzorgen zijn ;-). Ik zit inmiddels op z'n 35 plantjes... Ik kan wel zeggen dat het een verslavende hobby is ;-)!

Tip: Plaats een haakje aan je plafond om een hangplantje aan op te hangen, dit geeft veel diepte in je kamer en staat superleuk! Naast dat planten het thuis wat gezelliger maken, zijn ze ook zo briljant dat ze schadelijke stoffen kunnen omzetten in zuurstof. Dit zorgt ervoor dat je beter slaapt én kunt studeren! I love it!

Geniet van je gerestylede kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.