Skip to main content

Klein budget? Zo richt je jouw studentenkamer in!

Het leven van een student is al duur genoeg, dus we begrijpen dat een nieuwe studentenkamer volledig inrichten niet helemaal in het kostenplaatje valt. Gelukkig kan je ook met een klein budget jouw studentenkamer gauw leuk én slim inrichten! Lees je mee?

Raamdecoratie

Allereerst is het verstandig om te gaan voor goede raamdecoratie. Dat kan duur zijn, maar er zijn ook genoeg goede, budgetvriendelijke opties te vinden. Ga voor goedkope rolgordijnen die verduisterend zijn, maar wel in een lichte kleur. Door lichte kleuren te gebruiken lijkt jouw kamer optisch groter. Verduisterende gordijnen houden in de zomer de warmte buiten en in de winter juist de warmte binnen. Solano wonen heeft verschillende opties als het gaat om gordijnen. Kies voor iets tijdloos, zodat je het kunt meenemen naar een ander huis, of kunt verkopen aan degene die na jou in jouw studentenkamer gaat wonen.

Kringloopwinkel

Het is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook goed voor de wereld: winkelen bij de kringloopwinkel. Waar het vroeger niet zo 'cool' was, is er tegenwoordig niks mis met meubels shoppen bij de tweedehands winkel! Alles wat je nodig hebt kun je daar vinden. Van een eettafel, tot bijzettafeltjes, servies, volledige pannensets en lampen. Zoek wel van tevoren even uit of de tweedehands winkel geen hippe vintage shop is, want daar betaal je vaak wel de hoofdprijs.

Korting scoren

Zoek voordat je iets gaat kopen altijd of er ergens korting is. Een bepaalde verfkleur is bij een andere bouwmarkt misschien wel met 50% korting te koop. Hetzelfde geldt voor behang, vloeren of andere spullen. Daarnaast krijg je bij veel winkels ook studentenkorting als je je studentenpas laat zien. Online kun je lijstjes vinden van waar je met studentenkorting je spullen kunt kopen.

Gezellig maken

Om een huis tot een thuis te laten voelen, is het belangrijk dat je het gezellig maakt met leuke spulletjes. Heb je voor een prikkie allerlei fotolijstjes gevonden bij de kringloopwinkel? Laat bij de HEMA je favoriete foto's afdrukken en maak een gallery wall. Wil je graag leuke manden en doosjes in een kast, maar laat het budget het momenteel niet toe om de mooiste opbergdozen te kopen? Scoor ergens een rol inpakpapier en pak een aantal kartonnen doosjes in. Op die manier heb je opbergdozen die er mooi uit zien én het kostte je alleen een rol cadeaupapier ;-).

Ben jij nog altijd aan het zoeken naar een kamer? Lees dan van A tot Z: de gids naar de perfecte studentenkamer. Wie weet heb je wat aan de tips die daarin beschreven staan. Succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.