Skip to main content

Leuke winterse activiteiten in Leeuwarden

Het is net zo koud en donker als voorgaande jaren, maar toch wordt dit een andere winter dan we gewend zijn. De coronamaatregelen zullen het ongetwijfeld anders maken. Maar dat betekent niet dat we niets leuks meer kunnen doen! Ik zet een paar leuke winterse activiteiten in Leeuwarden voor je op een rijtje!

Schaatsen

Voor de echte winterliefhebber: Leeuwarden heeft een schaatsbaan! Huur schaatsen en ga pootje over in de overdekte kunstijsbaan van de Elfstedenhal. Deze hal zit naast het WTC gebouw. Houd je van winterse sporten? Hier zitten ook ijshockeyclubs, shorttrackverenigingen en curlingclubs. Voor ieder wat wils, dus! 

Bioscoop

Ook de bioscopen zijn zwaar getroffen in de eerste golf, maar gelukkig druppelen de films nu weer binnen. En wat is er relaxter dan op een koude en regenachtige dag in de bioscoop zitten? Nu kun je naar Tivoli of Cinema, maar straks kun je ook naar de gloednieuwe Pathé op het Ruiterskwartier. Er zijn ook plannen om een drive-in bioscoop op te zetten. Cool! Heb je geen zin om de deur uit te gaan voor een goede film? Bouw je huis dan om tot bioscoop. Nodig: thee (of een winterse cocktail), popcorn, dekentjes en kaarsen. Een echte knusse winteravond. 

Fries Museum en Slieker Filmhuis

In de winter is het perfect weer voor een bezoekje aan een museum. Al eens geweest in het Fries museum? Dit museum heeft drie etages, dus je kunt hier gerust een paar uur ronddwalen. De eerste etage gaat vooral over het ontstaan van Friesland. Hier kun je ook het zwaard van Grutte Pier bekijken. De tweede etage heeft wisselende exposities. Om de paar maanden kun je hier iets anders bezichtigen. De derde etage wordt gevuld met moderne kunst. Breng ook een bezoekje aan Slieker, het filmhuis in de museum.

Multi Escape Room

Ben je meer in de mood voor een hersenkraker? Test jouw stressbestendigheid, doorzettingsvermogen en creativiteit in de Multi Escape Room in Leeuwarden! Deze escaperoom staat op nummer 1 van het Noorden. Er zijn vier kamers met twee thema’s. Let wel op: ze zijn alleen open voor huishoudens. Leuk dus om te doen met je huisgenoten!

Zwembad de Blauwe Golf

Het is buiten al koud genoeg, dus warm jezelf lekker op in het zwembad. Na een koude dag kun je je spieren losmaken door te relaxen in de sauna, het bubbelbad, de golfslagbaden, stroomversnelling, het buitenbad of de twee glijbanen. Er is hier zoveel, dus je vermaakt je wel een tijdje!

Warme choco

Wat is een winter zonder warme chocolademelk met slagroom? Helemaal niks! Warm na een koude dag op met een grote mok chocomelk. Of gewoon als je 's avonds op de bank zit. Warme choco is altijd een goed idee!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.