Skip to main content

Pasen komt er weer aan | 4 tips voor paasweekend 2024

Zondag 31 maart en maandag 1 april is het weer Pasen. Hopelijk gaat de zon dan wat meer schijnen én we zijn een extra lang weekend vrij. Kortom, goede redenen om van het paasweekend een feestje te maken. Heb je nog geen concrete plannen? Wij delen vier tips zodat je last-minute nog wat inspiratie op kunt doen. 

Thuis uitgebreid brunchen 

Als je aan Pasen denkt, denk je meteen aan uitgebreid eten. Niks is lekkerder dan om rustig op staan en daarna te genieten van een heerlijke paasbrunch. Bak verse broodjes en croissantjes af, leg overal wat chocolade-eitjes neer en maak een lekkere mimosa. Maak het feest helemaal compleet door de tafel feestelijk aan te kleden. Hierdoor smaakt alles net een beetje beter. Bekijk het artikel paastafel decoratie | zo kleed je de tafel vrolijk aan voor inspiratie.

Een paasmarkt

Wil je liever lekker de deur uit met Pasen? Bezoek dan een paasmarkt. Het klinkt misschien een beetje cliché, maar soms is daar niks mis mee. In Den Haag wordt er een paasmarkt georganiseerd van vrijdag 29 maart tot maandag 1 april aan de Lange Vijverberg. De toegang is gratis en je kunt hier bij meer dan 100 stands (vintage) kleding, accessoires en kunt shoppen. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Dit klinkt best gezellig toch?

Uiteten met Pasen 

Geen zin om thuis in de keuken te staan? Feestdagen vieren in een restaurant is ook altijd gezellig en zo ook met Pasen. Tijdens deze feestelijke dagen worden er meestal speciale menu's geserveerd en kun je naast lekker dineren, ook terecht voor een heerlijk paasontbijt- of brunch. Bij Witsand in Noordwijk kun je nog reserveren voor een lekker paasontbijt met wafels, croissantjes, mimosa's en meer. 

Feestjes met Pasen 

Tijdens Pasen worden er ook verschillende festivals georganiseerd door het hele land. Je kunt dit jaar naar festivals gaan zoals DGTL, Paaspop, Awakenings, Verknipt Easter én nog veel meer. Ieder festival heeft zijn eigen stijl en via de website van de festivals of via Ticketswap kun je nog tickets scoren. 

Dit waren onze vier tips om van het aankomende paasweekend een feestje te maken. Heb je al plannen en zoek je bijvoorbeeld voor je paasbrunch nog lekkere recepten? Lees dan onze blog de lekkerste recepten voor de paasbrunch

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.