Skip to main content

Solliciteren tijdens coronacrisis

Sta jij op het punt om een een (bij)baan te zoeken? In tijden van corona gaat solliciteren net even wat anders dan normaal, maar het is zeker niet onmogelijk! Veel bedrijven en organisaties beginnen langzaam te wennen aan alle veranderingen en er wordt overal rekening gehouden met de 1,5 meter-samenleving. Solliciteren is normaal iets wat je face-to-face doet. Lees hier welke mogelijkheden er nu zijn om te solliciteren tijdens de coronacrisis.

Telefonische sollicitatie

Net als een fysieke sollicitatie vraagt een telefonische sollicitatie veel voorbereiding. Zorg dat je je verdiept hebt in het bedrijf waar je gaat solliciteren. Laat merken dat je geïnteresseerd bent door vragen te stellen. Het lastige aan een telefonische sollicitatie is dat ze je niet kunnen zien. Probeer rustig te praten, zodat je goed te verstaan bent. Een voordeel zou kunnen zijn dat je alles wat je wil vragen of vertellen op een briefje kan schrijven, zonder dat jouw gesprekspartner dit ziet. Zo weet je zeker dat je niks belangrijks vergeet en laat je je van je beste kant zien!

Videobellen

Er zijn ontzettend veel apps om te videobellen, waar je met solliciteren tijdens de coronacrisis goed gebruik van kan maken. Het fijne is dat je elkaar kan zien, dit maakt een gesprek altijd net iets persoonlijker. Zorg voor een verzorgde outfit (in ieder geval de bovenkant) en bereid je goed voor. Het voordeel van een videosollicitatie is dat je gezichtsuitdrukkingen en lichaamshouding kan zien. Hierdoor krijg je snel een betere indruk van iemand. Zet de radio of andere achtergrondgeluiden uit en zorg dat je goed daglicht hebt. Het is misschien even wennen, maar ook een videosollicitatie gaat helemaal goed komen!

Solliciteren kan altijd

Dat er genoeg mogelijkheden zijn om te solliciteren tijdens de coronacrisis is wel duidelijk. Veel mensen laten zich in hun zoektocht naar een (bij)baan tegenhouden door de coronacrisis. Veel bedrijven gaan nu door een zware periode, maar er zijn ook genoeg bedrijven waar alles verder gaat of waar ze het op dit moment juist ontzettend druk hebben. Solliciteren kan dus altijd, ook tijdens de coronacrisis!

Heb jij tussen het solliciteren en werk zoeken door, nog genoeg tijd voor andere dingen? Ga dan aan de slag met klusjes die er anders nooit van komen! Bijvoorbeeld je huis opruimen in 3 stappen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.