Skip to main content

Sporten in huis: zo blijf je fit in tijden van corona!

Sportscholen zijn dicht, parken en stranden moeten we zoveel mogelijk ontwijken én te dicht op elkaar wandelen is ook niet toegestaan. De fietsritjes naar werk hoeven niet meer en je calorieën verbranden door te dansen op een feestje kan voorlopig ook niet. Door de coronamaatregelen zijn er heel wat sportievelingen die niet zo goed weten hoe ze aan hun dagelijkse beweging moeten komen. Lees hier wat handige oplossingen voor sporten in huis, zo blijf je toch fit in tijden van corona!

Sporten in huis met de tv

Ga jij normaal naar de sportschool? Veel sportscholen zorgen voor online lessen voor hun leden. Zo kan jij dus gewoon vanuit de woonkamer een workout doen. Sport jij liever buiten dan binnen? Een rondje hardlopen kan in principe geen kwaad als je 1,5 meter afstand houdt en een rustige plek opzoekt. Hou je niet van hardlopen? Wandelen is ook een goede workout. Trek gympen aan die lekker zitten, neem een flesje water mee voor onderweg en wandelen maar!

Creatief met spullen thuis sporten

Het kan best zijn dat jij totaal niet was voorbereid op de sluiting van de sportscholen. Zit jij zonder gewichten thuis? Probeer hier dan creatieve oplossingen voor te bedenken en je eigen gewichten te vormen. Vul een 2 liter fles met water of pak het zwaarste studieboek dat je als gewicht gebruikt om je armen te trainen. Nu kom je er niet meer onderuit om niet te sporten in tijden van corona!

Sport tegelijk

We weten natuurlijk dat je niet met al je vrienden mag afspreken. Spreek via FaceTime af om met elkaar te sporten. Zet je telefoon neer en probeer met z’n alle te planken of push-ups te doen. Als je samen met anderen sport, word je gemotiveerd en ben je waarschijnlijk bereid nét iets beter je best te doen! Je vrienden hebben misschien nog wel wat oefeningen die jij nog niet eerder hebt geprobeerd. Pas maar op, straks komen jullie allemaal afgetraind deze coronacrisis uit! ;)

Genoeg mogelijkheden dus om toch in beweging te blijven in tijden van corona! Na het harde sporten mag je jezelf natuurlijk belonen met wat ontspanning. Bijvoorbeeld met de beste Netflix series, docu's en films!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.