Skip to main content

Stoom jezelf klaar voor de Finance wereld

Jij bent waarschijnlijk net als vele andere studenten druk bezig met de afrondende fase van je studie. Met een beetje geluk ben je medio februari al afgestudeerd en klaar voor een nieuwe uitdaging wanneer je je diploma op zak hebt. Je kan dan twee dingen doen. Je gaat direct het werkveld in, of je gaat eerst nog ergens een traineeship volgen om jezelf nog verder door te ontwikkelen. Heb je zelf een studie gevolgd op het gebied van finance? In dat geval is een Finance traineeship misschien wel echt wat voor jou. Met zo’n traineeship kan je veel kennis en ervaring opdoen en stoom je jezelf helemaal klaar voor een goede functie binnen de finance wereld. Het volgen van zo’n traineeship zorgt ervoor dat je binnen 2 tot 3 jaar opgeleid wordt tot een volwaardig Finance Professional.

Wat is een finance traineeship

Een finance traineeship is een opleidingsprogramma dat is ontworpen om mensen de vaardigheden en ervaring te bieden die nodig zijn om een carrière in de financiële sector te beginnen. Deze opleidingen worden meestal aangeboden door financiële instellingen, zoalsen banken, beleggingsondernemingen en in finance gespecialiseerde bedrijven. Zij bieden on-the-job trainingen en begeleiding om trainees te helpen de vaardigheden te leren die nodig zijn om te slagen in de financiële sector. Werken en leren gaan dus hand in hand tijdens zo’n traineeship, dit zorgt er voor dat jij in een sneltreinvaart alles leert en je straks helemaal klaar bent voor het bedrijfsleven in de finance wereld.

Titels behalen

Wanneer je een finance traineeship volgt is je uiteindelijke doel om je CMA-titel te behalen. Alle opdrachten die je uitvoert en de ervaringen die je tijdens de lessen op doet kan je meenemen naar het Business Partner Program. Het Business Partner Program is een programma waarin je geleidelijk instroomt of doorgroeit indien je genoeg ervaring opgedaan hebt. Als je eenmaal in dit programma actief bent krijg je meer opdrachten als senior financial. Daarnaast kan je dan ook de kans krijgen om zelf een Finance Trainee te begeleiden, hoe leuk?! Wanneer je dit allemaal goed doet kan jij jezelf na een aantal jaar alweer verder ontwikkelen naar een Future CHO, kan je het Executive Controlling program volgen of je kunt de RC titel behalen.

Finance vacatures na je traineeship

Een finance traineeship kan een uitstekende manier zijn om door te breken in de financiële sector en de vaardigheden en ervaring op te doen die nodig zijn om te slagen. Deze programma’s bieden een gestructureerde en ondersteunende leeromgeving, waardoor trainees kunnen leren van ervaren professionals en hun kennis en capaciteiten in de loop van de tijd kunnen opbouwen. Bovendien kunnen mensen met een finance traineeship werkgevers laten zien dat ze over de kennis en vaardigheden beschikken die nodig zijn om te slagen in de financiële sector. Ben je benieuwd wat voor werk je allemaal kunt doen na het afronden van zo’n traineeship? Kijk dan eens rond bij wat Finance vacatures. Door je alvast goed te oriënteren en Finance vacatures te bekijken kan je een goed beeld krijgen van je later kan en wil gaan doen als jij gaat werken!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.