Skip to main content

Studentenkamer inrichten: dit heb je nodig

Yeah, eindelijk is het gelukt: je hebt een studentenkamer gevonden! Vanaf nu gaat het echte studentenleventje beginnen. Natuurlijk mag het eerst groots gevierd worden dat jij een kamer in Leeuwarden hebt gescoord, maar hierna is het tijd om na te denken over de inrichting en wat voor spullen je nodig hebt. Om jou wat tijd te besparen, zet ik voor jou op een rijtje waar je aan moet denken bij het inrichten van jouw studentenkamer. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan en kun je meteen genieten van jouw paleisje!

Slaapplek 

Het allerbelangrijkste: een goed bed. Misschien kun je die van je ouders vandaan meenemen, maar de kans is groot dat je nu (eindelijk) een nieuw bed mag aanschaffen! En laat dit nu net het leukste én belangrijkste onderdeel van je kamer zijn. Hier moet je namelijk een goede nacht maken voor dat belangrijke tentamen of uitkateren na een avondje op stap. Bij de aanschaf van een nieuw bed zijn er een aantal dingen waar je op kan letten. Zo is het bijvoorbeeld handig om voor een bed te kiezen met opbergruimte. Er zijn veel bedden met grote lades eronder. Hier kun je superveel spullen in kwijt. Spullen die je niet dagelijks gebruikt bijvoorbeeld. Of juist kleding, handdoeken of studieboeken. Daarnaast is een goed matras kopen ook erg belangrijk. Wel een flinke investering, maar geloof me: dat is het zeker waard! 

Studeerplek 

Jammer, maar waar: we moeten aan de studie en hier heb je een goede plek voor nodig. Ga voor jezelf na waar je het meest productief bent. En dan vooral in welk deel van de kamer. Werk jij het beste als je met je gezicht naar de muur gericht zit? Ga dan voor een goed bureau en plaats deze tegen een muur. Werk je juist beter als je jouw kamer inkijkt? Kies dan een mooie tafel waar je goed aan kunt werken én gezellig aan kunt eten of borrelen met vrienden. Het is handig om ervoor te zorgen dat je vanaf de studeerplek makkelijk bij studiespullen kunt, zoals boeken, een schrift, pennen, etc.

Chillen

Ook niet onbelangrijk: een goede chill ruimte. Niet elke kamer is heel groot. Sterker nog, de meeste studentenkamers zijn mini. Toch is het belangrijk om een plekje in je kamer te creëren waar je lekker kunt ontspannen. In een grote kamer kun je misschien wel een bank neerzetten met een tv’tje ervoor. In een kleine kamer kun je een grote stoel neerzetten of je bed om te toveren tot een bank.

Kamer klaar, maar mist er nog wat gezelligheid? Dit is waarom je planten wil in jouw studentenkamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.