Skip to main content

Tips voor een gezellige huisavond!

Als je samenwoont met huisgenootjes heb je vast veel aan elkaar gehad tijdens deze coronacrisis en de lockdowns. Gezellige avonden op de bank in plaats van in de club en samen koken in plaats van uiteten. Jij en je huisgenootjes zijn vast toe aan een gezellige avond en daarom hebben wij hier wat ideeën voor op een rijtje gezet. Lees je mee?

Themafeesten

Feesten zijn natuurlijk helaas nog niet mogelijk, maar met je huisgenootjes moet dat geen probleem zijn. Tover jullie huis om tot waar feesthok en breng de clubsferen terug in huis. Pak uit en organiseer niet zomaar een feestje, maar een themafeestje! Een leuk themafeest idee is het ‘naam’ thema. Laat iedereen zich verkleden in wat begint met de eerste letter van zijn/haar naam. Zo gaat Julia verkleed als Juf en Claire verkleed als clown. Verras elkaar en verklap het niet voor die tijd! Een ander leuk themafeest is om de Walibi Fright Nights zelf thuis te organiseren. Creëer verschillende zones in huis en maak het zo spannend mogelijk. Wat heb je nodig? Bierpongcups, afzetlint en enge accessoires. Helemaal uitpakken? Afzetlint bedrukken goedkoop, personaliseer volledig je eigen themafeest!

Chique diner

Wie houdt er nou niet van een avondje lekker eten? Organiseer een gangen diner van 3 of 5 gangen, waarbij iedereen zijn eigen gerecht en bijpassend drankje maakt. Zo staat iedereen evenveel in de keuken en kan je lekker proeven van elkaars gerechten. Maak er een chique avond van en laat iedereen zich mooi aankleden. Richt de kamer in met mooie kaarsen en sfeerverlichting en maak er een lekker avondje van. Zet een goede Spotify-lijst op and you're good to go! Proost! 

Spelletjesavond

Tijdens de coronacrisis hebben we bordspellen weer meer ontdekt dan ooit. Een spelletjesavond organiseren is dan ook juist van deze tijd. Haal lekkere hapjes en drankjes in huis en knal de spellen op tafel. Inspiratie nodig? We hebben wat van de leukste spellen op een rijtje gezet:

  • Cluedo
  • Rummikub
  • Dokter Bibber
  • Levensweg
  • 30 Seconds
  • Dobble

Veel van deze spellen kun je goedkoop op marktplaats kopen!

Tip: maak er eventueel een drankspelletjes avond van! 

Bootcamp

De sportscholen zijn (gelukkig) weer open! Voor veel mensen is dit een opluchting, maar voor anderen werkte het thuissporten wel prima. Daarom is een bootcamp met je huisgenootjes geen verkeerd idee! Ga met z’n allen de tuin in of verbouw de woonkamer tot ware gym. Leg matjes neer en laat iedereen een paar oefeningen voorbereiden. Laat iedereen een paar minuten de rol van personal trainer op zich nemen en rouleer. Op deze manier blijf je niet alleen lekker fit, maar heb je het ook nog eens gezellig. Sportze!

Meer inspiratie nodig om jezelf thuis te vermaken? Dit zijn nog meer leuke activiteiten voor binnen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.