Skip to main content

Vegetarische restaurants in Leeuwarden

Je komt er tegenwoordig als restaurant niet meer mee weg om geen veggie gerechten aan te bieden. Steeds meer mensen storten zich in de veggieworld. Met het resultaat dat er steeds meer restaurants zijn die enkel vegetarische gerechten serveren! Voor iedereen die op zoek is naar de gezelligste en lekkerste vegetarische restaurants in Leeuwarden, wij hebben ze op een rijtje gezet!

Vegetarisch in Leeuwarden

Vegetariërs vermijden dierlijke producten en diensten. Ook heb je mensen die veganistisch eten, deze mensen consumeren ook geen plantaardige producten waarbij dieren gebruikt zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg restaurants in Leeuwarden die hier rekening mee houden. De lekkerste vegetarische en veganistische restaurants in Leeuwarden vind je hier:

Broodje Bewust

Koffiebonen van Fair Trade Original en biologische melk van het merk Zuivelrijck. Hier zit je op de juiste plek voor een biologische kop koffie. Je kan hier terecht voor ontbijt, lunch of koffie met een zelfgemaakt gebakje. Broodje Bewust specialiseert zich in glutenvrij, suikervrij en vegetarisch eten en drinken. Alles wordt zelfgemaakt van verse producten, bij voorkeur uit de regio. Er wordt rekening gehouden met mens, dier en milieu. Er zijn hier ook veganistische opties beschikbaar!

Restaurant Wannée

Dit restaurant is vernoemd naar juffrouw Cornelia Johanna Wannée. Zij was lerares aan de Amsterdamse Huishoudschool aan het Vondelpark en gaf les in koken en voedingsleer. Restaurant Wannée is gebaseerd op 5 principes: cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde. Met deze principes wordt elke maand een menu gemaakt. Heerlijk vegetarisch kun je hier eten, veganistisch is ook mogelijk maar dan zouden ze dat graag van te voren willen weten. 

Dr. Plant

Misschien ben jij het uiteten gaan wel helemaal zat. Dan kan je bij Dr. Plant eten afhalen of laten bezorgen! Je kan hier een vegan burger bestellen om vervolgens languit op de bank op te eten. Of als je vrienden of vriendinnen onverwachts langskomen voor een kopje thee en je hebt niks lekkers in huis…Haal dan hier de carport cake! Gegarandeerd dat iedereen die lekker vindt! Alles hier is veganistisch dus iedereen kan hier z'n buikje rond eten!

Eetcafé Spinoza

Dit is een Vegan Friendly restaurant. Buiten het vegan menu dat Eetcafé Spinoza jullie aan biedt, hebben ze ook vegan high-wine, high-beer en buffet. Grijp dus snel je kans om onder het genot van heerlijke wijnen en heerlijke vegan gerechtjes hier te genieten. Verder kun je hier genieten van heerlijke menu's, deze kunnen allemaal vegetarisch gemaakt worden.

Wil jij deze leuke vegan restaurantjes uitproberen in combinatie met culturele hotspots in Leeuwarden? Hier vind je de leuke hotspots in Leeuwarden die zeker een bezoekje waard zijn!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.