Skip to main content

Wastips om je was én wasmachine fris te houden!

Zodra je op kamers gaat moet je er echt aan geloven: de was. Splash Lease publiceerde speciaal voor studenten een boekje met de beste wastips. Hoe je moeilijke vlekken en je wasmachine reinigt? Je leest het hier!

Wastips van oma

Als student kom je opeens in aanraking met vervelende vlekken. Na een verenigingsweekend zit je favo shirt onder de olijfolie en tijdens dat epische gala heb je rode wijn gemorst. Geen paniek! Zie hieronder een paar gouwe ouwe wastips van oma. Volg ze op en je komt je studententijd vlekvrij door!

Chocolade

Giet een beetje koffiemelk over de vlek en gooi de kleding daarna in de was.

Frituurspetter

Doe een beetje spiritus op de vlek en wrijf goed in met een doek.

Ketchup

Tomatenvlekken verdwijnen letterlijk als sneeuw voor de zon. Hoe dan? Hang je kleding met tomatenvlek in de zon en de vlek verdwijnt vanzelf!

Olijfolie

Gooi er een flinke scheut talkpoeder overheen en je kleding is weer als nieuw.

Rode wijn

Strooi zo snel mogelijk een hoop zout op de vlek.

Urine

Ook met deze vlek krijgt menig student helaas te maken… maar no worries! Maak een sopje met Biotex en spuit er vervolgens water en azijn overheen. Met deze truc verdwijnt ook de onaangename lucht ;)

Reinigen van je wasmachine

Voor een frisse was is het belangrijk om ook je wasmachine regelmatig te reinigen. Heb je nog geen wasmachine? Voor een studentenprijsje huur je er een van Splash Lease. Herhaal onderstaande stappen iedere twee maanden en je wasmachine blijft lekker fris! Daarbij beperk je ook nog eens de kans op een storing van je wasmachine. Altijd handig!

1. Maak de rubberen rand van de wasmachine schoon

Begin eerst met de rubberen rand (manchet) van je wasmachine. Maak deze met een doekje goed schoon. Er komt dan een grijze aanslag vanaf die vetluis heet. Vetluis zorgt ervoor dat je was niet fris ruikt, de waterhuishouding van de wasmachine ontregeld en je vlekken op je wasgoed krijgt. Let op: je moet de rubberen rand wel altijd laten zitten en nooit loshalen!

2. Reinig het zeepbakje

Haal eerst de stekker van de wasmachine uit het stopcontact. Haal daarna het zeepbakje uit de machine en maak dit goed schoon. Spoel het bakje goed af en laat drogen.

3. Sop de ruimte van het zeepbakje

In de ruimte waar het zeepbakje normaal zit, kunnen aangekoekte zeepresten zitten. Sop het daarom goed uit, voordat je het schone zeepbakje terugplaatst.

4. Reinig het filter

De filter kan je schoonmaken door het klepje links of rechts vooraan open te maken of de plint weg te halen. Hierachter zit een dop die je open kan draaien. Als je dit doet, dan moet je wel opletten, want er kan water uit deze uitgang stromen. Daarna kan je de filter schoonspoelen en de ruimte waar de filter in zit schoonmaken.

5. Reinig de trommel

Doe een halve kop soda met een oude handdoek in de lege trommel en draai een 90°C wasprogramma. Het is verstandig om dit nog een keer te doen met schoonmaakazijn in plaats van schoonmaaksoda. Door de combinatie van schoonmaakmiddel en de hoge temperatuur lossen vet, vuil en kalk op. Zo wordt de wasmachine weer helemaal schoon en ruikt je was weer heerlijk fris!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.