Skip to main content

Welke verzekeringen moet je afsluiten als je gaat studeren?

Het begin van je studententijd is erg spannend. Je weet dan nog niet goed wat je allemaal kunt verwachten van je studie, je medestudenten en misschien ga je wel voor het eerst op jezelf wonen. Het is logisch dat dit veel spanning met zich mee kan brengen, maar door je goed voor te bereiden, kun je gelukkig een deel van deze spanning wegnemen. Als je gaat studeren en voor het eerst op jezelf gaat wonen, is het slim om bepaalde verzekeringen af te sluiten. Dit zijn een aantal verzekeringen die worden aangeraden voor studenten. 

Een zorgverzekering

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Tot je 18de verjaardag is jouw zorgverzekering de verantwoordelijkheid van je ouders, maar daarna zul je dit zelf moeten regelen. Het is dus slim om eens uit te zoeken wat voor onderlinge verschillen er bestaan tussen zorgverzekeringen. Ook zul je moeten beslissen of je een basisverzekering neemt of kiest voor een aanvullend pakket. Lees je goed in, zodat je weet welke keuze het best bij jou past. 

Een inboedelverzekering

Als je op jezelf gaat wonen tijdens je studie, is het slim om een studenten inboedelverzekering af te sluiten. Dit zorgt ervoor dat de inboedel van jouw studentenkamer goed verzekerd is tegen verschillende vormen van schade. Over het algemeen is een inboedelverzekering voor studenten niet duur, mede doordat de kans niet groot is dat je deze nodig zult hebben. Daarom is het slim om er een af te sluiten, zodat je er zeker van bent dat de schade wordt vergoed wanneer er bijvoorbeeld sprake is van waterschade. 

Een autoverzekering

Er zijn veel studenten die een eigen auto hebben. In dat geval is het belangrijk om goed na te denken over welke autoverzekering je afsluit. Als je een auto hebt waarmee je de openbare weg op wilt, is het verplicht om deze te verzekeren. Dit zorgt ervoor dat, in het geval van een aanrijding, de onschuldige partij in ieder geval niet voor de schade hoeft op te draaien. Een autoverzekering voor 18-jarigen is vaak niet even duur als een autoverzekering voor iemand die ouder is, waardoor het belangrijk is om je leeftijd in te vullen wanneer je op zoek bent naar een verzekering. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.