Skip to main content

Zo doe je dat: gezonder leven in 2021!

Een nieuw jaar betekent vaak nieuwe voornemens! Veel mensen nemen zich voor om meer te bewegen en gezonder te eten. Daarnaast, gezonder het nieuwe jaar in is in tijden van een pandemie waarschijnlijk belangrijker dan ooit. En anders kan een beetje extra fitheid zeker geen kwaad. Heb jij ook dit voornemen? Lees dan hier verder.

Gezonder en gevarieerder eten

Gezonder eten en drinken, we kennen allemaal de schijf van 5. De clichés, alles met mate. Minderen met alcohol is niet alleen gezond, je voelt je ook fitter. Maar, we zijn studenten, dit behoort daarom niet altijd tot de mogelijkheden, ha! Wel kunnen we ons eetpatroon aanpassen door bijvoorbeeld elke avond dat stukje vlees te vervangen door meer groenten. Vlees is niet per se ongezond, maar ons lichaam heeft elke avond vlees eten niet nodig. Vlees kan vettig zijn en rood vlees is minder gezond dan wit vlees. Daarnaast is het beter voor het milieu om minder vlees te eten en waarschijnlijk ook beter voor jouw portemonnee.

Tip: vind je het moeilijk om gezonde gerechten te maken die ook nog eens lekker zijn én vullen? Onze blogger Claire schreef eerder een blog over hoe je gezond en gevarieerd avondeten klaarmaakt!

Kom in beweging

In januari gaan we weer massaal naar de sportschool of zijn we buiten, in beweging. Maar na een aantal weken of soms al dagen haken er mensen af. Je hoeft niet ineens intensief te sporten om je conditie te verbeteren of calorieën te verbranden. Elke dag een rondje lopen is ook gezond en goed voor je. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. Loop door de Prinsentuin, het Rengerspark, wandel door het Leeuwarder bos en bewonder de Schotse Hooglanders of fiets naar de Kleine Wielen, waar je ook goed kunt wandelen. Leeuwarden heeft genoeg parken waar jij een frisse neus kunt halen. Als je het nog beter wilt aanpakken ga en je beschikt over een auto dan breng je een bezoek aan het mooie natuurpark De Alde Feanen in Earnewald.

Mentale gezondheid

Als je gezonder gaat eten en meer gaat bewegen zal je ongetwijfeld beter in je vel gaan zitten. Er bestaat hoe dan ook altijd een kans dat je mentale gezondheid niet helemaal oké is, en dat is niet raar of vreemd. We hebben een gek jaar achter de rug waarbij je veel thuis hebt gezeten en veel dingen hebt moeten laten. Dat gaat niemand in de koude kleren zitten. Als je aan jezelf merkt dat je minder vaak blij bent, vaak piekert of depressieve gedachten hebt, is het een idee om een keer iemand in vertrouwen te nemen. Je hart luchten kan heel goed zijn voor jezelf. Dit kan een vriend(in) zijn, jouw ouders of een ander familielid, maar bijvoorbeeld ook een psycholoog. Dat zal je goed doen!

We wensen je veel succes dit jaar!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.