Skip to main content

Zo ga jij warme winteravonden tegemoet!

Als we denken aan winter, denken we ook direct aan kou. De 21e van december is het zover en dan gaan we officieel de koudste maanden van het jaar in. Dat betekent dat we lekker veel warmte voor onszelf moeten creëren in huis. Zo ga jij warme winteravonden tegemoet, lees je mee?

Een brandende kachel

Wanneer het kouder wordt, zet heel Nederland weer massaal de verwarming aan. Logisch ook, want de Nederlandse kou gaat door merg en been. Een brandende kachel is dus geen overbodige luxe, maar doe het zeker met mate! Probeer je goed in te pakken waar nodig zodat je minder stookkosten maakt. Zorgt de verwarming in jouw (studenten)huis er nou niet voor dat de hele kamer opwarmt? Dan is wordt het misschien tijd voor een nieuwe verwarming. Atag cv ketels zijn betrouwbare en energiezuinige cv-ketels en zorgen ervoor dat jouw ruimte op een zuinige manier wordt opgewarmd! 

Warme huisavonden

Bij de winter horen natuurlijk fijne en warme huisavonden met je huisgenootjes. Kruip met z’n allen op de bank, zet de theepot aan en knal een gezellige kerstfilm op. Zet voor de optimale winterse gezelligheid ook even de knusse sfeerverlichting aan en laat de kaarsjes branden. Wil je meer tips voor het gezellig maken van je studentenhuis? Zo stijl jij je kamer winters! 

Extra leuk: koop voor al jouw huisgenootjes een ander kleur kleed. Iedereen heeft z'n eigen dekentje en het ziet er super gezellig uit op de bank. Heerlijk knus, en dat is nou precies waar we van houden!

Wollige winter

Wol is dé ultieme stof voor tijdens de winter en houdt ons altijd lekker warm. Er zijn diverse soorten wol die je uit de kast kan halen om jezelf te beschermen tegen de kou. Kasjmier, schapenwol en merinowol zijn de populairste en warmste winterstofjes en moet jij zeker in huis halen dit najaar! Ga voor een dikke wollen deken voor op de bank, fijne wollen kussens voor op je bed en een heerlijk schapenvachtje voor op de vloer. Niet alleen plezierig voor het oog, maar ook warm voor onder de voeten!

Kamer inrichten

Je studentenkamertje is lekker warm, je hebt sloffen aan je voeten maar nu nog je kamer gezellig maken. Hang kerstlampjes langs de hoeken van jouw muren, die kan je ook in de zomer laten hangen. Een hoogpolig kleed op de vloer geeft ook meer sfeer aan jouw kamer. Ga voor kussentjes op de bank met verschillende soorten materialen, hierdoor wordt jouw kamer wat 'zachter' en hiermee de sfeer een stuk warmer! Tot slot wil je natuurlijk in deze tijden niets liever dan leuke herinneringen bij je hebben. Laat daarom foto's afdrukken van jouw laatste vakanties, avondjes uit en foto's waarop jij nog knuffelend met jouw familie en vrienden staat!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.