Skip to main content

Zo leer je als student nieuwe mensen kennen in Leeuwarden

Je studententijd is een hele spannende tijd. Een nieuwe stad, een nieuwe studie én een nieuwe hogeschool of universiteit. Ook ga je je vrienden van de middelbare school waarschijnlijk een stuk minder zien. En dat is helemaal oké, als je ook andere mensen ontmoet. Maar hoe leer je nieuwe mensen kennen als student in Leeuwarden?

Word lid van een vereniging in Leeuwarden

Als je lid wordt van een vereniging leer je makkelijk nieuwe mensen kennen. De ene vereniging organiseert meer activiteiten dan de andere, dus laat je vooraf goed informeren over de verschillende verenigingen. Zo kun je lid worden van de vereniging die het beste bij jou past. Bij de meeste verenigingen kun je ook langs tijdens de introductieweek. Maak hier dus vooral gebruik van! 

Als je vooral gezellige activiteiten wilt ondernemen, zijn er in Leeuwarden verschillende studentenverenigingen. Bij een gezelligheidsvereniging heb je meestal wel een ontgroening of kennismakingstijd (KMT), maar daardoor leer je in korte tijd ook veel mensen goed kennen. Er zijn verschillende gezelligheidsverenigingen in Leeuwarden, zoals Sempiternus en Io Vivat. Bij deze verenigingen zijn studenten van verschillende onderwijsinstellingen en opleidingen lid. Zo leer je dus ook mensen kennen met andere interesses. Een andere gezelligheidsvereniging is Osiris, maar om lid te worden van deze vereniging moet je wel studeren aan Van Hall Larenstein. Ook is er een heuse ‘wijnvereniging’ in Leeuwarden voor studenten: Dionysus. Zij organiseren meerdere wijnproeverijen per jaar. Het is dus wel een must dat je van wijn houdt, maar dat is vast geen probleem ;). Je kunt ook lid worden van een studievereniging. Dit is sowieso handig, omdat je vaak korting krijgt op studieboeken als je hier lid bent. Studieverenigingen organiseren naast studiegerelateerde activiteiten ook veel gezellige activiteiten, zoals borrels. Ten slotte kun je overwegen om lid te worden van een religieuze studentenvereniging in Leeuwarden.

Leer nieuwe mensen kennen met sporten

In Leeuwarden zijn een heleboel sportverenigingen voor studenten, maar ook als je liever naar de sportschool gaat, is dit een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Vaak kun je gemakkelijk een praatje maken tijdens het sporten. En met deze mensen heb je al 1 ding in gemeen: je vindt namelijk dezelfde sport leuk!

Uitgaan in Leeuwarden

Natuurlijk leer je ook veel nieuwe mensen kennen als je uitgaat. Gelukkig zijn er een heleboel gezellige kroegen waar altijd veel studenten te vinden zijn. Wij zochten de leukste uitgaansplekken van Leeuwarden voor je op. Zo weet je waar je elke dag van de week kunt stappen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leeuwarden Studentenstad

Leeuwarden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leeuwardense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leeuwarden.

Studeren in Leeuwarden

Ga jij studeren in Leeuwarden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leeuwarden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leeuwarden

Er zijn heel veel redenen om in Leeuwarden te studeren en wonen tijdens je studententijd. Het is een van de gezelligste steden van Friesland en het heeft een rijke historie.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leeuwarden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leeuwarden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.