U bent hier

Gezondheidszorg in Leeuwarden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leeuwarden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl. Wonen in een nieuwe studentenstad betekent dat je opnieuw op zoek moet naar de juiste gezondheidsinstanties, dit keer zonder advies van je ouders. Hoe vind je een tandarts, huisarts of ziekenhuis in Leeuwarden? Waar kan je je laten testen op een SOA? Wat kun je eigenlijk laten onderzoeken bij de GGD? Bestaat zorgtoeslag voor studenten? Hoe leid je eigenlijk een gezond (studenten)leven in Leeuwarden?

Een overzicht van alle informatie die je nodig hebt om gezond te blijven óf te worden in Leeuwarden.

Zorgverzekering afsluiten als student

Vanaf 18 jaar ben je wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en zorgpremie te betalen. Daarom moet je een zorgverzekering kiezen die goed bij jou past. Maar waar moet je als student eigenlijk op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Studenten met burn-out en hoe te voorkomen

Steeds meer studenten krijgen verschijnselen of hebben last van een burn-out, omdat zij erg onder druk staan. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je een burn-out kunt herkennen, voorkomen of behandelen.

Soa testen in Leeuwarden

Studenten lopen meer risico op een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Het is daarom belangrijk dat je het veilig doet! Maar waar kan je in Leeuwarden nou terecht als je denkt dat je toch een soa hebt opgelopen en hoe word je getest?

Tandarts Leeuwarden

Als je in Leeuwarden gaat wonen tijdens je studietijd, is het handig om een tandarts in de buurt te hebben. Hoe vind je een nieuwe tandarts in Leeuwarden?

Huisarts Leeuwarden

Als je in Leeuwarden gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Leeuwarden te hebben. Hoe vind je een huisarts en mag je zomaar overstappen?

GGD Leeuwarden

]De GGD heeft in elke regio in Nederland een vestiging, zo ook in Leeuwarden. Bij GGD Leeuwarden kun je als student bijvoorbeeld terecht voor reisvaccinaties, informatie over seksualiteit en soa’s.

Eerste Hulp in Leeuwarden

Als je in geval van nood zorg nodig hebt, is het belangrijk dat je weet waar je terecht kunt. In Leeuwarden zijn een aantal plekken waar je heen kunt voor spoedhulp.