U bent hier

Eerste Hulp in Leeuwarden

In geval van nood moet je meteen weten waar je naar toe moet gaan! In Leeuwarden zijn er een aantal plekken waar je terecht kunt voor spoedhulp.

Ziekenhuizen in Leeuwarden

Mocht je met spoed ergens heen moeten, dan kun je terecht bij het Medisch Centrum Leeuwarden. Dit is het ziekenhuis van Leeuwarden. Het ziekenhuis heeft ruim 700 bedden en is hiermee een van de grootste ziekenhuizen van Nederland. 

MCL Medisch Centrum

Henri Dunantweg 2
8934AD Leeuwarden
058 - 28 66 666
www.mcl.nl

Spoed huisarts Leeuwarden

Met spoed de huisarts nodig 's avonds, 's nachts of in het weekend? Dan bel je het nummer van de Dokterswacht Friesland: 0900 - 112 7 112. Houd je persoonlijke en medische gegevens bij de hand. Er wordt bij de spoedpost gevraagd naar je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, Burgerservicenummer, zorgverzekeraar en polisnummer, en je medicijngebruik.

Avond nacht weekend apotheek

Met spoed medicijnen nodig? De openingstijden van apotheken verschillen sterk. Er zijn in Leeuwarden een aantal apotheken waar je terecht kunt voor medicatie. Houd rekening met een toeslag voor medicatie die niet spoedeisend is. Bij spoed apotheken moet je ook vaak direct je medicatie afrekenen. Het is sowieso altijd goed om even te kijken welke medicijnen je vergoed krijgt. De rijksoverheid geeft bijvoorbeeld veel informatie over welke geneesmiddelen je vergoedt krijgt. Welke spoedapotheek zijn er in Leeuwarden? Er zijn in Leeuwarden een aantal apotheken die langer open zijn, maar alleen de apotheek in het Medisch Centrum Leeuwarden is 24/7 bereikbaar en geopend.

Belangrijke telefoonnummers bij noodgevallen

  • Voor spoedeisende hulp bel je naar het algemene alarmnummer: 112.
  • Heb je hulp nodig van de politie, maar geen spoedeisende hulp? Bel dan 0900-8844.
  • Het nummer van Meld Misdaad Anoniem is: 0800-7000.

 

Lees ook

soa test
soa-test
Abonneren op