U bent hier

Huisarts Leeuwarden

Als je in Leeuwarden gaat studeren en wonen, is het verstandig om een huisarts in Leeuwarden te zoeken. Als je dan gezondheidsklachten krijgt, weet je zeker dat je snel en in de buurt geholpen kan worden. Bij ernstige ziekte is het voor de dokter dan ook mogelijk om op huisbezoek te komen.

Huisarts in Leeuwarden vinden

Wil je van huisarts veranderen, bijvoorbeeld omdat je nu in Leeuwarden studeert? Overstappen naar een andere huisarts kan op elk moment. Je hoeft dus niet, net als bij het overstappen van zorgverzekering, te wachten op het nieuwe kalenderjaar. Het is belangrijk dat jij je prettig voelt bij een huisarts. Doe daarom altijd wat onderzoek, voordat jij je ergens inschrijft. Vraag bijvoorbeeld eens aan je studie- en huisgenoten bij welke huisarts zij zitten en of zij goede ervaringen hebben. Zoek ook op het internet op welke huisartsen bij jou in de buurt zitten. Bekijk hun websites en lees de recensies als die er zijn. Check ook altijd even of de huisarts wel nieuwe patiënten aanneemt.

Tip: vind ook een tandarts in Leeuwarden.

Veranderen van huisarts in Leeuwarden

Als je een nieuwe huisarts hebt gevonden, dan kun jij je bij deze huisarts inschrijven. Mits deze nieuwe patiënten aanneemt, natuurlijk. Inschrijven kan meestal via een online inschrijfformulier. Als je bent ingeschreven, wordt je dossier meestal automatisch opgevraagd bij je oude huisarts. Soms is het nodig om je oude huisarts te bellen en aan te geven dat je naar een andere huisarts gaat. Je kunt dan ook meteen checken of je dossier wordt doorgestuurd.

 

Lees ook

soa test
soa-test
Abonneren op