U bent hier

Tandarts Leeuwarden

Ga jij in Leeuwarden studeren en wonen? Dan is het handig om ook een tandarts in de buurt te zoeken. Zeker als je met spoed mondzorg nodig hebt of acute pijn aan je gebit hebt, is het fijn als je snel terecht kunt bij je tandarts en niet eerst met de trein hoeft te reizen. Ga dus meteen op zoek naar een nieuwe tandarts als je helemaal gesetteld bent in Leeuwarden.

Tandarts vinden in Leeuwarden

Een goede tandarts is belangrijk, zodat je niet over een paar jaar voor onnodige extra kosten voor je gebit komt te staan. Op de website zorgkaartnederland.nl vind je een overzicht van tandartsen en andere zorgverleners in Leeuwarden. Vraag ook eens rond bij vrienden, collega's en studiegenoten of zij misschien een prettige tandarts bij jou in de buurt weten. Als je een selectie hebt gemaakt van tandartsen bij jou in de buurt, dan wordt het tijd om wat meer informatie op te zoeken. Bezoek de websites van de tandartsen en lees de recensies als die er zijn. Dit helpt om een beter beeld van de tandartsenpraktijk te krijgen. Houd er rekening mee dat niet elke tandarts nieuwe patiënten kan aannemen dus bekijk altijd meerdere opties. Als je aanvullend verzekerd bent voor mondzorg, is het ook belangrijk dat je nagaat of de beoogde tandarts een contract met jouw zorgverzekeraar hebt. Als dit niet het geval is, kan het namelijk zijn dat je minder vergoed krijgt dan bij een tandarts die wel een contract met jouw zorgverzekeraar heeft.

Overstappen van tandarts

Als je weet bij welke tandarts jij je wil inschrijven, dan kun je contact opnemen met de tandarts. Als zij nieuwe patiënten aannemen, dan kun jij je inschrijven. Neem ook contact op met je oude tandarts om door te geven dat je overstapt naar een andere tandarts. Je oude tandarts kan dan ook jouw dossier naar je nieuwe tandarts opsturen.

Op zoek naar een spoedtandarts in Leeuwarden

Het kan voorkomen dat je in de avonduren of in het weekend ernstige pijnklachten of andere gebitsproblemen krijgt. Soms zo erg dat dit niet tot de volgende dag kan wachten. Gelukkig kan je dan terecht bij verschillende spoedtandartsen in Leeuwarden. Je vindt een spoedtandarts gemakkelijk via Google, maar je kunt ook even bij je reguliere tandarts informeren bij welke spoedtandarts jij het beste terecht kunt als er een keer een noodgeval is.

Tip:  zoek ook een  huisarts  in Leeuwarden

 

Lees ook

soa test
soa-test
Abonneren op