U bent hier

Tandarts Leeuwarden

Als je in Leeuwarden gaat wonen tijdens je studententijd is het wel zo handig om ook hier je tandarts te hebben. Vaak moet je voor je verzekering 1 keer per jaar of half jaar je gebit laten controleren. Dan is het natuurlijk vervelend als je eerst naar de andere kant van het land moet treinen.

Tandarts vinden in Leeuwarden

Ga je in Leeuwarden wonen en heb je geen zin om voor je tandarts op en neer te moeten reizen? Zoek dan een nieuwe tandarts in Leeuwarden. Op de website zorgkaartnederland.nl vind je een overzicht van tandartsen en andere zorgverleners in Leeuwarden.

Niet elke tandartspraktijk neemt nieuwe klanten aan. Het is ook verstandig om te vragen aan studenten om je heen of zij goede ervaring hebben met een bepaalde tandarts. Een goede tandarts is belangrijk, zodat je niet over een paar jaar voor onnodige extra kosten voor je gebit komt te staan. Heb je in het avond of weekend ernstige pijn aan je tanden? Dan kun je in Leeuwarden naar een van de volgende spoedtandartsen.

Op zoek naar een spoedtandarts in Leeuwarden

Het kan voorkomen dat je in de avonduren of in het weekend ernstige pijnklachten of andere gebitsproblemen krijgt. Soms zo erg dat dit niet tot de volgende dag kan wachten. Gelukkig kan je dan terecht bij de volgende spoedgevallendiensten in Leeuwarden.

Tandartsspoedpraktijk van der Lee

Als je met spoed een tandartspraktijk nodig hebt, dan kan je bellen naar Tandartspraktijk van der Lee. Tijdens de reguliere openingstijden kun je hier terecht. Maar buiten de openingstijden om, kun je bellen naar 058-2164682. Dan word je doorverwezen naar de spoeddienst in de buurt. 

Contact Spoeddienst

Westersingel 44
8913 CL , Leeuwarden

058 216 4682
tandartspraktijkvanderlee.nl

Waar op letten bij tandarts kiezen

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten voordat je een tandarts kiest. Een tandarts moet altijd een BIG registratie hebben, anders moet je er niet naar overstappen. Daarnaast kan je kijken welke faciliteiten en specialisme je tandarts heeft. Kan je tandarts maar heel weinig zelf doen? Dan moet je al snel naar een andere tandarts of naar het ziekenhuis. Kijk ook of de tandarts aangesloten is bij jouw zorgverzekering en naar de tandarts vergoeding die je zorgverzekering verplicht is om te betalen.

Overstappen van tandarts

Overstappen is altijd mogelijk! Bekijk eerst of de tandartspraktijk, waar jij naar toe wilt, nog mensen aanneemt. Neemt de tandarts nieuwe klanten aan, dan kun je je daar inschrijven. Neem vervolgens contact op met je oude tandarts en geef aan waarom je overstapt (bijvoorbeeld dat je in een andere stad bent gaan studeren). Geef daarnaast ook aan per wanneer je wilt overstappen en geef het emailadres en adres van je nieuwe tandarts door. Jouw oude tandarts kan dan jouw dossier overdragen aan je nieuwe tandarts.

TIP:  Vind ook je  huisarts  in Leeuwarden

 

Lees ook

Abonneren op