← Terug naar overzicht

Drie simpele ideeën waar miljoenen mee zijn verdiend

Alweer door je stufi heen? Veel miljoenenbedrijven zijn begonnen met een simpel idee, een oplossing voor een bekend probleem waar nog niemand aan gedacht had of iets wat per ongeluk ineens ontstond. Een middagje brainstormen kan dus zomaar jouw eerste miljoen opleveren. Op zoek naar inspiratie? Wij zetten de leukste en meest simpele initiatieven die ooit bedacht zijn voor je op een rij. Misschien bedenk jij binnenkort net zo’n bestseller product als de paperclip. Laat je het ons dan weten? ;).

1. De post-it

De post-it kennen we allemaal: dat gele, oranje of groene plakbriefje waar je een notitie op kunt schrijven. Ze zijn er in verschillende vormen en maten. De bedenker van de Post-it was Art Fly. Hoe kwam hij op zijn post-it idee? Hij vond het vervelend dat zijn boekenlegger steeds tussen zijn boek uit viel: de post-it was geboren. In het eerste jaar werd er 2 miljoen dollar verdiend. In 2012 was dit meer dan 1 miljard dollar. Best leuk voor een plakkend papiertje.

2. De Smiley

De smiley kennen we allemaal. Dit lachende (of huilende) digitale hoofdje gebruik je op WhatsApp, Facebook of in andere online communicatie. Inmiddels bestaan er honderden ‘emoticons’, maar alles is begonnen bij: de smiley. De eerste smiley is ontworpen voor een reclamecampagne. De bedenker, Richard Ball, wilde een lachende zon verbeelden. De eerste digitale variant kwam pas veel later. Onderzoeker Scott Fahlman tikte bij toeval “:)” op zijn toetsenbord. Deze werd later vervangen door een plaatje. De overkoepelende naam “emoticon” is afgeleid van “emotie” die door de plaatjes verbeeld worden. Inmiddels zijn er meerdere personen miljonair geworden met de smiley als online emoticon of merchandise.

3. De Hoelahoep

De Hoelahoep: je kent hem wel van vroeger. Dit speelgoed is het tweede briljante idee van speelgoedbedrijf Wham-O. Het idee van de Hoelahoep is ontstaan doordat een Australiër kinderen zag spelen met hoepels gemaakt van bamboe. ‘’Wham-O’’ zag commercieel succes en produceerde hoepels van PVC. Eind van de jaren 50 ontstond er een Hoelahoep rage. Binnen 2 jaar tijd werden meer dan 100 miljoen verkocht. Reken maar uit hoeveel winst dat opleverde.

Wat vind jij het meest originele, simpele idee dat ooit bedacht is? We zijn benieuwd!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden