← Terug naar overzicht

Review opleiding: Communication & Multimedia Design

Aantal sterren: ****

Weet je nog niet welke opleiding je wil gaan doen? Wij snappen je gevoel helemaal! Het kiezen van een studie is niet zo gemakkelijk. Ben je op zoek naar een creatieve en ook technische opleiding? Dan is de opleiding Communication & Multimedia Design misschien wel iets voor jou. Ik vertel je mijn ervaringen over de opleiding en geef je mijn eerlijke mening. Benieuwd hoe ik de opleiding tot nu toe heb ervaren? Lees dan snel verder.

Mijn achtergrond

Mocht je al eerder blogs van mij hebben gelezen, dan weet je dat ik mijn middelbare school op vmbo-niveau heb gevolgd. Hierna heb ik een mbo-opleiding gevolgd aan het Grafisch Lyceum te Rotterdam. Met mijn grafische achtergrond en gevoel voor design leek een opleiding die hierop aansloot of een mooie aanvulling zou zijn hierop een goede keuze.

Wat leer je?

In het eerste jaar krijg je vakken die je een beeld geven waar je uiteindelijk naar toe werkt en gaat afstuderen. Naast het creatieve gedeelte zoals het ontwerpen van huisstijlen, websites en mobiele applicaties leer je ook hoe je deze kan programmeren. Ik heb bewust voor deze opleiding gekozen, omdat je hier echt leert hoe je jouw ontwerp interactief en werkend kan maken. Dit is iets wat ik miste in mijn vorige opleiding en waar nu veel vraag naar is. Naast het creatieve en technische deel komen ook vakken als het onderzoek doen naar een doelgroep en kijken waar de behoefte liggen van een bepaalde doelgroep naar voren.

Wat kan je worden?

Wanneer je de opleiding Communication & Multimedia Design hebt afgerond, kun je aan de slag als Interaction Designer, User Experience designer, Front-end developer, usability expert of webdesigner.

Op dit moment ben ik klaar met het afronden van mijn eerste jaar CMD (Communication & Multimedia Design). Om eerlijk te zijn, was het eerste jaar CMD echt met ups & downs, zo was het in het begin behoorlijk wennen wat betreft de stof en het tempo waarin je de stof moet verwerken. Al met al zou ik deze opleiding zeker aanbevelen wanneer je graag zowel creatief als technisch bezig wil zijn.

Tip: kies deze opleiding wanneer je graag je creatieve skills wil combineren met de technische (of andersom). Natuurlijk kun je alles leren, maar wanneer je een achtergrond hebt in één van de twee dan scheelt dit wel bij sommige vakken.

Wil je meer info? Lees dan meer over de opleiding en de toelatingseisen op de website van mijn school: Haagse Hogeschool. Je kan natuurlijk ook kijken of je deze opleiding kan volgen op een school bij jou in de buurt.

Heb je een vraag over de opleiding? Mail mij gerust: Nienke@studentensteden.nl.

Meer studentennieuws

gezond tijdens coronacrisis
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden