← Terug naar overzicht

Zo motiveer je jezelf voor het nieuwe studiejaar

Zo motiveer je jezelf voor het nieuwe studiejaar

Nog heel even en dan kan je je bikini of zwembroek weer terug in de kast stoppen. Want ja, het studieleven gaat weer beginnen. Urenlang in de boeken en je favo hoorcolleges om een powernap te doen. Je verlangt terug naar de zomer (wij allemaal) en kan je aandacht er maar moeilijk bij houden? Wij geven je een aantal tips hoe je jezelf kan motiveren om je nieuwe studiejaar te rocken!

1. Print al je summer memories uit

Of je nu voor het eerste aan een studie begint of naar je tweede jaar gaat, die saaie studieboeken zullen het niet leuker maken. Wat je wel kan doen om je studieplek een stukje leuker te maken, is al je foto’s die je hebt gemaakt tijdens je summer tour te printen en op te hangen bij je studieplek. Zo maak je het studeren nog eens leuk en raak je misschien wel meer geïnspireerd om even hard te werken om snel weer te kunnen nippen een die overheerlijke piña colada’s.

2. Zoek studiemaatjes

De één werkt beter alleen en de ander in een groepsverband. Mocht jij bij de laatste categorie vallen, dan ben je zeker goed op weg! Want soms kan je tijdens het studeren of lang daarvoor studieontwijkend gedrag krijgen (of eigenlijk de gehele tijd haha). Door met andere mensen te zitten die dezelfde studie doen of vrienden die ook studeren, kan je elkaar motiveren wanneer de ander ‘per ongeluk’ weer op de Netflix-button klikt.

3. Take a break

Het is belangrijk dat je je niet gelijk te veel stort op je studie en daardoor jezelf verliest in het studeren. Neem af en toe een break en plan leuke uitjes. Ga bijvoorbeeld naar een leuke hotspot in jouw studentenstad. Hierdoor ben je er echt even uit en kan je niet alleen lekker eten (wat ook inspirerend kan werken) maar ook je focus later weer leggen op je studie.

Al met al is studeren hartstikke leuk. Je moet het voor jezelf gewoon leuk maken door dingen te blijven doen die jouw inspireren. Misschien staan de dingen die jouw inspireren er niet bij maar we raden je aan om het zeker te proberen. Daarnaast kan je deze drie tips ook nog eens tegelijk combineren.

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden