← Terug naar overzicht

Dingen die je gaat missen als je geen student meer bent

Waarschijnlijk geniet jij niet echt van uren studeren. Maar als je binnenkort geen student meer bent, ga je veel dingen echt missen. Geloof me! Lees hier wat je allemaal gaat missen!

Studentenfeestjes

Studentenfeestjes zijn echt de beste feestjes ever! Iedereen gaat tot het gaatje en niemand wordt er raar voor aangekeken. Het is toch normaal dat je bier zuipt tot je erbij neervalt. Deze feestjes ga je echt missen. Binnenkort hang je in een saaie bar waar iedereen zich beeldig gedraagt, bah.

Weinig uren school

Misschien heb je nu medelijden met jezelf omdat je een paar uurtjes naar school moet. Maar als jij binnenkort elke dag van 9 tot 5 werkt en dus om half 7 opstaat en om half 7 ’s avonds weer thuis bent, dan mis je studeren echt. Je droomt dan terug naar die vier dagen school van een paar uurtjes. Dus geniet er nog even van nu het nog kan ;). 

Jouw studievrienden

Heel de dag hangen in de schoolbanken met je vrienden. Beetje slap lullen en lachen om Facebookmemes. Dit lijkt nu een doodnormale zaak, maar als je straks op kantoor zit met je keihard werkende collega’s, dan mis je het lol maken met je studievrienden echt wel.

Schoolvakanties

Dit is misschien nog wel het ergste! Het dringt net pas tot me door dat deze zomer waarschijnlijk mijn laatste zomervakantie is. Volgend jaar ga ik afstuderen en daarna moet ik gaan werken. De kans dat je dan anderhalve maand vrij krijgt in de zomer is weinig tot niet. En de zomervakantie is echt het leukste ooit. Hetgeen waar ik het hele jaar naar uit kijk. Wat moeten we zonder zomervakantie? :(

Chillen in de collegezaal

Straks heb je nog meer deadlines dan nu... Ongeveer elke dag een paar. In plaats van nu een paar per periode. Dus dan kun je niet zoals nu lekker chillen in de collegezaal, zeuren over hoeveel honger je hebt, hoe moe je bent en hoe saai het is. Dromend over je bedje gevuld met snacks. Nee, als je straks niet meer studeert, dan denk je heel de dag alleen maar aan hard werken en je deadlines halen. Geen tijd om te chillen en te zeuren.

Het komt wel goed

Nu klinkt het heel dramatisch en erg, maar het komt echt wel goed met je. Geniet alleen nu nog een beetje extra van het studentenleven nu je het nog hebt. Heb je nog een beetje motivatie nodig? Lees dan de blog: Help! Waar is mijn motivatie? voor een paar tips. 

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden