← Terug naar overzicht

Bucketlist: dingen die je moet doen voordat de zomer begint

bucketlist zomer

Ben jij die winter ook een beetje zat? Ik kijk al uit naar de zomer. Maar voordat het warm wordt, zijn er nog een paar dingen die je echt moet doen! Wij hebben een bucketlist voor je gemaakt! 

1. Winterse strandwandeling

In de eerste voorjaarszonnestraaltjes naar het strand. Nu kun je echt uitwaaien, omdat het ook nog eens goed koud is en de lucht heel fris is. Vervolgens kun je aanschuiven in een warm standtentje en hier bij de open haard een warme chocolademelk drinken met slagroom. Het strand is echt niet alleen leuk in de zomer!

2. Winterse gerechten koken

Winterse gerechten maken. Op sommige dagen blijf je juist liever binnen dan dat je naar buiten gaat, vooral met dit koude weer. Mooie gelegenheid om te koken! Een paar leuke winterse gerechten om te maken (wat je niet vaak doet) zijn: zelf soep maken met superveel groentes, gezond en lekker. Of als je juist zin hebt in iets zoets: maak een taart. Een echte winterse taart vind ik toch wel een appeltaart en deze is nog superlekker ook.

3. Dagje naar de sauna

Juist als het nog koud is, vind ik de sauna heerlijk. Helemaal tot rust komen en lekker genieten van die warmte die jij zo mist. Heel de dag genieten en misschien plak je er zelfs een heerlijke massage aan vast.

4. Ga snowboarden of skiën (indoor)

Heb jij nog nooit geskied of gesnowboard? Of ben jij een echte star hierin? Het maakt echt niet uit. Een dagje sneeuwhappen is ook leuk ;)! En als je het regelmatig doet, leer je het vanzelf. Lachen is gegarandeerd!

5. Ga schaatsen

Op natuurijs, want dat is het allerleukste. Of als dat er niet is, zijn er altijd schaatsbanen open in de buurt. Dit is een leuke sfeer en het is ook nog eens heel gezellig. Ga met een groepje vriend(inn)en en ga daarna lekker wat eten en drinken om op te warmen.

6. Moviemarathon

Als het echt slecht weer is: filmmarathon op de bank met dekentjes, wijntjes en superveel moviesnacks. Je hoeft echt niet het huis te verlaten om het naar je zin te hebben. Kies leuke films uit of kijk een heel seizoen van je lievelingsserie. I love bingewatchen!

7. Naar buiten in de sneeuw

Als het nog gaat sneeuwen moet je niet achter de geraniums blijven zitten. Het sneeuwt niet heel vaak in Nederland, dus als het zo ver is moet je hier wat leuks van maken. Pak je slee of elk ander voorwerp waarmee je kunt glijden en ga op pad. Of zoek een lege parkeerplaats op en ga hier driften met je auto. Of maak een sneeuwpopje en ga daarna snel weer naar binnen om lekker warm vanuit binnen ernaar te kijken.

8. Badderen

Pak je favoriete showergel, badolie of koop zo’n bruisbal voor in bad. Maak het bad zo schuimend mogelijk. En ook net iets te warm, dat je nog net je teen niet verbrand als je hem erin stopt. Pak een lekkere scrub en een gezichtsmaskertje en creëer je eigen welness avondje!

Een leuke winter

Hopelijk heeft deze top 8 ervoor gezorgd dat je je toch nog vermaakt tijdens de laatste loodjes van de winter. Wil je toch het warme weer opzoeken? Lees dan ons blog: Toe aan een betaalbare zonnige stedentrip? Ga naar Lissabon!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden