← Terug naar overzicht

Leuke dingen om te doen rond de kerst in Nederland

kerst vakantie denhaagstudentenstad

December is aangebroken en dat betekent dat er heel veel leuke dingen te doen zijn. Logisch dat je weet wat er in jouw stad allemaal te doen is, maar er is in heel Nederland natuurlijk van alles te doen rondom de feestdagen. Daarom ging ik op onderzoek voor je uit en heb ik de leukste dingen uitgekozen waar jij naartoe zou kunnen deze kerstvakantie!

Amsterdam Light Festival - 29 november 2018 t/m 20 januari 2019

Onze eigen hoofdstad wordt elke december weer omgetoverd tot een heus winterwonderparadijs. Met kerstmarkten, ijsbanen en overal lichtjes. Maar daarnaast is er iets anders bijzonders, namelijk het Amsterdam Light Festival. Het wordt alweer de zevende editie van dit succesvolle festival. Al maandenlang wordt er hard gewerkt aan mooie, bijzondere en vooral indrukwekkende installaties om een bijzondere wereld te creëren die je vanaf het water kan ervaren. Boek via de website je tickets voor een boottocht! Het is echt een must see, dus trommel je familie en vrienden op!

Lichtjesavond Delft - 11 december 2018

De aftrap van de Donkere Dagen in Delft wordt gevierd met de Lichtjesavond. Een winterse avond vol gezelligheid waarbij de lampjes in de kerstboom worden aangezet, zijn er optredens, een lichtjesmarkt en nog veel meer. Om van alles up-to-date te blijven kun je de Facebook-pagina van de Lichtjesavond Delft volgen.

Dickensfestijn Deventer - 15 en 16 december 2018

Ieder jaar komenden honderdduizenden mensen af op het Dickensfestijn in Deventer, wat dit jaar al voor de 26e keer wordt gevierd. Bij het Dickensfestijn spelen figuranten op straat de verhalen van Dickens na. Deftige notabelen, maar ook weeskinderen, oude vrijsters met kantoorklerken. Je vindt ze tijdens dit festival allemaal! Ook is er dit jaar een kerstmarkt en valt het toevallig samen met koopzondag, dus het wordt verwacht dat het weer een daverend succes zal worden!

IJsbeeldenfestival Zwolle - 15 december 2018 t/m 3 maart 2019

Voor ieder wat wils tijdens het IJsbeeldenfestival in Zwolle. Van ijsfiguren van Game of Thrones tot Winnie de Poeh in prachtige scenes gebouwd uit 250.000 kilo ijs én 250.000 kilo sneeuw. Er worden hele scenes nagemaakt van je favoriete series waar ieder jaar zo'n 145.000 mensen op af komen. Mocht je een dagje naar Zwolle gaan, dan is het IJsbeeldenfestival een leuk iets om ook eventjes naar toe te gaan!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op