← Terug naar overzicht

5 tips voor een geslaagde wintersportvakantie!

Het wintersportseizoen is begonnen! Wintersport is mijn favoriete vakantie van het jaar. Om ervoor te zorgen dat jij het net zo leuk krijgt in de sneeuw, staan er hier een aantal tips op een rijtje!

1. Ga voorbereid op reis

Zorg ervoor dat je al je wintersportkleding nog past en dat alles nog heel is. Denk ook goed na over wat je meeneemt. Ga je met de auto of bus? Maak deze lange reis dan zo comfortabel mogelijk door bijvoorbeeld een kussentje en slaapmasker mee te nemen. Houd er ook rekening mee dat boodschappen in wintersportgebieden vaak best duur zijn. Je kunt makkelijk kosten besparen door alvast wat dingen uit Nederland mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een pak pasta, theezakjes of een blik soep. Meer tips om wat geld te besparen tijdens je wintersportvakantie lees je hier.

2. Koop de juiste kleding

Zo goedkoop mogelijk wintersportkleding inslaan, lijkt misschien een goed idee. In werkelijkheid kan dit echter nadelig voor je uitpakken. Je wintersportkleding heeft vaak best veel te verduren. Het is daarom slim om goed te letten op de kwaliteit. De kleding moet lang meegaan, genoeg warmte bieden en ook zo waterdicht mogelijk zijn.

3. Zorg dat je fit bent

Wintersport is een intensieve vakantie. ’s Ochtends vroeg op de piste, heel de dag sporten en ’s avonds biertjes drinken in de kroeg. Dit is leuk, maar vraagt wel veel van je lichaam. Ga daarom fit op reis! Zorg dat je goed uitgerust bent. En van te voren een aantal keer naar de sportschool gaan om je conditie wat op te krikken, kan ook geen kwaad!

4. Houd rekening met verschillende weersomstandigheden

Soms is het 15°C op de piste en soms is het onder het vriespunt. Bereid je daarom goed voor op verschillende weersomstandigheden. Het is handig om meerdere lagen aan te doen. Blijkt het op de piste warmer dan verwacht? Dan kun je een laagje uit doen en weer lekker verder skiën. Vergeet ook niet om je kleding van te voren in te spuiten met waterafstotende spray!

5. Bescherm jezelf

Dit klinkt misschien als iets wat een van je ouders zou zeggen, maar bescherm jezelf goed! In veel skigebieden is het inmiddels al verplicht om een helm te dragen. Maar ook andere bescherming kan erg handig zijn. Pols- en kniebeschermers voor snowboarders bijvoorbeeld. Of een rugbeschermer. Het is misschien even wennen, maar na een flinke val ben je er zeker dankbaar voor!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op