← Terug naar overzicht

Zo voel je je snel thuis in je kleine studentenkamer!

boekenkast industrieel

Ben jij na de zomer voor het eerst op jezelf gaan wonen? Gaaf! Wij horen regelmatig van studenten die net op zichzelf wonen dat ze het heel moeilijk vinden om van een aantal vierkante meter hun nieuwe thuis te maken. Je hebt minder ruimte dan bij jouw ouders thuis, waardoor het sneller een zooitje is en hierdoor word je weer een beetje gestrest en kribbig. Dat is helemaal nergens voor nodig en daarom hebben wij een aantal simpele tips om van jouw kleine studentenkamer een fijne thuisbasis te maken!

Categoriseer je spullen

Opruimen is niet het allerleukste karwei, maar het moet wel gebeuren. Je hoeft jouw spullen niet in een grote stapel op elkaar gezette stapel plastic bakken te doen, nee dit kan tegenwoordig helemaal hip en leuk! Denk aan een stoere, industriele boekenkast. Deze kun je gebruiken voor - uiteraard - je boeken, maar ook je voorraadpotten met pasta en ontbijtgranen kun je hierop kwijt. Wissel af met opbergruimte en bijvoorbeeld een plantje. Hierdoor ziet het er niet volgestouwd uit en voelt het alsof je meer ruimte hebt. Zorg wel dat je alles categoriseert en gemakkelijk kan vinden.

Opbergruimte!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar opbergruimte is alles. Ga voor een bed met lades en je wilt nooit meer anders. Kies voor iedere la een ander doel. Eén lade voor je zomerkleding, dit doe je in een vacuümzak waardoor je extra veel plek kunt benutten. De tweede lade gebruik je voor al jouw linnen en handdoeken. Wist je dat als je deze dingen oprolt je veel meer ruimte overhoudt dan wanneer je het opstapelt? Probeer maar eens ;-)! De derde lade gebruik je uitsluitend voor jouw voorraad. Zorg dat hier standaard wat wcrollen, pasta, rijst en koffie ligt, want dat is altijd handig om in huis te hebben!

Ga de hoogte in

Je kunt natuurlijk eindeloos veel kasten naast elkaar zetten, maar wat dacht je van het ophangen van planken! Je kunt veel variëren waardoor het er ook nog eens leuk uit ziet! Je kunt hier je boeken op kwijt, je televisie, een kaarsje en foto's. Maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken als speciale keukenplankjes waar je je servies op zet, een koffieapparaat en je favo kookboek. En als je een hoog plafond hebt kun je ook hele simpele kastjes in de hoogte ophangen. Het liefste met deurtjes, want dan kun je al je zooi lekker achter slot en grendel zetten ;-)!

Als het goed is heb je veel meer rust gecreëerd en voelt het al wat meer thuis. Heb je heel veel aan deze tips gehad en wil je ze graag toepassen maar moet je wel eerst nog een studentenkamer vinden? Lees dan van A tot Z: de gids naar je perfecte kamer!

Meer studentennieuws

Thuis studeren
Borrelplank
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden