← Terug naar overzicht

Deze dingen zijn onmisbaar als je gaat studeren

rugtas

Afgelopen zomer was het zover: je ging beginnen aan een nieuwe fase in je leven. Je bent gestart met een studie aan de hogeschool of de uni. Best spannend, helemaal als je voor je nieuwe studie naar een nieuwe studentenstad bent verhuisd. En wat als je je studie niet leuk vindt, of het te belastend is voor je? Inmiddels zitten we halverwege december en je weet wat ze zeggen: als je tegen de kerst goed zit qua punten, dán kun je het niveau aan en zit je helemaal gebakken voor de komende jaar. Zo ongeveer dan ;-). Als je hebt besloten dat dit de juiste studie is en je voorlopig blijft wonen in die nieuwe stad, is het misschien tijd voor een cadeautje aan jezelf...

Een nieuwe start

Als je bent gaan studeren in een nieuwe studentenstad, en je bent er inmiddels achter dat dit de studie is die je wilt blijven doen, dan moet je dat vieren! Je kunt uiteraard gaan voor een diner, een goede borrel drinken bij je favo bar, maar je kunt ook kiezen voor iets waar je langer van kunt genieten. Wat dacht je van een nieuwe rugtas? Die oude had je tijdens je middelbare schooltijd al en je bent inmiddels een stuk volwassener én neem je andere dingen mee. Ga voor een stoere met veel vakken of kies voor een strakke rugtas met een minimalistisch ontwerp!

Onmisbare spullen

Als je op de uni of hogeschool zit zijn er een aantal producten die je absoluut niet kunt missen in je nieuwe rugtas. Hetgeen dat stipt op nummer één staat is natuurlijk een laptop of tablet. Handig om in contact te blijven met de buitenwereld, je notities op te maken en hét product waar jij die ellenlange papers op moet schrijven. Dan volgt het voor ons volgende belangrijke element: een flesje water. Zo eind 2019 kun je niet meer aankomen met iedere dag een nieuw flesje water van de plaatselijke supermarkt. Je hebt natuurlijk een Dopper of een ander herbruikbare fles. Verder heb je een notitieblok, een aantal pennen, markers en - uiteraard - je telefoonlader bij je. Je bent jezelf geheid dankbaar als je deze dingen een keer nodig hebt. Iets kleins te eten is ook handig voor het geval de trek toeslaat in een megalang college en vergeet je koffiestempelkaart niet. Want zonder koffie ben je nergens ;-).

Weet je zeker dat je deze studie wilt blijven doen, maar reis je nog op en neer en ben je er wel aan toe om op kamers te gaan? Woehoe, je gaat de leukste tijd tegemoet! Maar dan eerst nog een kamer, wij hebben alles wat je moet weten opgeschreven voor je in van A tot Z: de gids naar je perfecte kamer!

Meer studentennieuws

gezond tijdens coronacrisis
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden