← Terug naar overzicht

Dates voor Valentijnsdag in Leeuwarden

vriend vriendin relatie

Weet jij al met wie je Valentijnsdag dit jaar gaat doorbrengen? Deze dag draait natuurlijk om de liefde en dat mag uitgebreid gevierd worden. Of dat nou met je vriend(in) is die je al sinds de middelbare school kent of met een hele nieuwe liefde. Om het een beetje makkelijker voor je te maken, zochten wij de leukste plekjes voor een date in Leeuwarden op!

Romantisch uiteten

Een hapje eten met je date is altijd goed. Houd er wel rekening mee dat je bij een etentje al snel 2 uur aan tafel zit. Bij een eerste date is uit eten dus niet altijd een goed idee ;). Leeuwarden heeft genoeg leuke restaurantjes waar je gezellig wat kunt eten. Als je op zoek bent naar een sfeervolle plek dan is Post Plaza perfect. Dit grand café is gevestigd in een historisch pand met prachtige houten plafonds. Heb je nog geen date voor Valentijnsdag? Ga dan naar Proefverlof! Hier hebben ze tijdens Valentijnsdag de besloten ruimte omgetoverd tot blind dates café.

Aquazoo

Is je date – net als ik – een enorme dierenliefhebber? Breng dan een bezoekje aan Aquazoo. Als bezoeker loop je hier echt tussen de dieren, waardoor je ze van dichtbij kunt bekijken. Ook is er een zeehondensafari, waarbij je met een trekschuit heel dichtbij de zeehonden komt. Het is dus de perfecte date in Leeuwarden als jullie van dieren houden en iets actiefs willen doen!

Cocktails bij Kelder 65

Het maakt niet uit of het de 1e of 100e date is: een cocktail is altijd goed! Ga voor de lekkerste cocktails van Leeuwarden naar Kelder 65. In dit knusse café hangt een fijne sfeer en het is er altijd gezellig druk. Ze serveren hier ook allerlei lekkere borrelhappen en –planken. Wil je de avond na de cocktails voorzetten? Dan heb je genoeg uitgaangsgelegenheden in Leeuwarden om er een gezellige nacht van te maken!

De Prinsentuin

Op zoek naar een low budget date? Ga dan een frisse neus halen in de Prinsentuin. Dit prachtige parkje is de perfecte locatie voor een romantische wandeling met je date. En als het weer het toelaat, kun je hier ook nog even neerstrijken voor een romantische picknick. Neem zelf wat brood, dips en drinken mee en je hebt de perfecte romantische date onder een tientje!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden