← Terug naar overzicht

Zo leer je als student nieuwe mensen kennen in Leeuwarden

Je studententijd is een hele spannende tijd. Een nieuwe stad, een nieuwe studie én een nieuwe hogeschool of universiteit. Ook ga je je vrienden van de middelbare school waarschijnlijk een stuk minder zien. En dat is helemaal oké, als je ook andere mensen ontmoet. Maar hoe leer je nieuwe mensen kennen als student in Leeuwarden?

Word lid van een vereniging in Leeuwarden

Als je lid wordt van een vereniging leer je makkelijk nieuwe mensen kennen. De ene vereniging organiseert meer activiteiten dan de andere, dus laat je vooraf goed informeren over de verschillende verenigingen. Zo kun je lid worden van de vereniging die het beste bij jou past. Bij de meeste verenigingen kun je ook langs tijdens de introductieweek. Maak hier dus vooral gebruik van! 

Als je vooral gezellige activiteiten wilt ondernemen, zijn er in Leeuwarden verschillende studentenverenigingen. Bij een gezelligheidsvereniging heb je meestal wel een ontgroening of kennismakingstijd (KMT), maar daardoor leer je in korte tijd ook veel mensen goed kennen. Er zijn verschillende gezelligheidsverenigingen in Leeuwarden, zoals Sempiternus en Io Vivat. Bij deze verenigingen zijn studenten van verschillende onderwijsinstellingen en opleidingen lid. Zo leer je dus ook mensen kennen met andere interesses. Een andere gezelligheidsvereniging is Osiris, maar om lid te worden van deze vereniging moet je wel studeren aan Van Hall Larenstein. Ook is er een heuse ‘wijnvereniging’ in Leeuwarden voor studenten: Dionysus. Zij organiseren meerdere wijnproeverijen per jaar. Het is dus wel een must dat je van wijn houdt, maar dat is vast geen probleem ;). Je kunt ook lid worden van een studievereniging. Dit is sowieso handig, omdat je vaak korting krijgt op studieboeken als je hier lid bent. Studieverenigingen organiseren naast studiegerelateerde activiteiten ook veel gezellige activiteiten, zoals borrels. Ten slotte kun je overwegen om lid te worden van een religieuze studentenvereniging in Leeuwarden.

Leer nieuwe mensen kennen met sporten

In Leeuwarden zijn een heleboel sportverenigingen voor studenten, maar ook als je liever naar de sportschool gaat, is dit een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Vaak kun je gemakkelijk een praatje maken tijdens het sporten. En met deze mensen heb je al 1 ding in gemeen: je vindt namelijk dezelfde sport leuk!

Uitgaan in Leeuwarden

Natuurlijk leer je ook veel nieuwe mensen kennen als je uitgaat. Gelukkig zijn er een heleboel gezellige kroegen waar altijd veel studenten te vinden zijn. Wij zochten de leukste uitgaansplekken van Leeuwarden voor je op. Zo weet je waar je elke dag van de week kunt stappen!

Meer studentennieuws

gezond tijdens coronacrisis
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden