← Terug naar overzicht

Zo maak jij jouw tuin zomerproof!

Zomerproof tuin

De zomers in Nederland lijken steeds warmer te worden. Met 30 graden binnen zitten is dan ook niet echt een pretje. Dat betekent dagenlang in de tuin liggen, op het balkon zitten of op het strand bakken. Niet elk studentenhuis heeft het geluk van een tuin of balkon. Jij wel? Lucky you! Nu moet je je tuintje alleen nog mooi van kant maken en dan ben jij ready om je buiten te vertoeven. Zo maak jij jouw tuintje zomerproof!

Lekker loungen

Je wordt ’s morgens wakker en het zonnetje schijnt al heerlijk te tuin in. Lekker buiten zitten met je ontbijtje, ’s middags voor de lunch en ’s avonds voor het diner. Dit vergt wel een lekker zitplekje natuurlijk. Fijne tuinmeubelen aanschaffen zijn een goede investering voor in je tuin. Een tuinset is handig en gezellig voor jou en je huisgenootjes. Zo kan je de hele dag lekker loungen in de tuin.

Groene vingers

Je tuin moet er natuurlijk ook een beetje mooi bij liggen. Als je groene vingers hebt is het waarschijnlijk geen straf om je tuin even bij kant te maken. Haal als eerste al het onkruid weg uit je tuin. Dit belemmert namelijk de groei van je planten en het gazon. Je kan hiervoor een hak of schoffel gebruiken om het onkruid uit de grond naar boven te halen. Daarnaast kan je ook je planten of bomen snoeien. Dit kan gemakkelijk met een snoeischaar of takkenschaar. Om je bloemen en planten weer te laten groeien is het belangrijk om alle bruine, dode takken en bladeren weg te halen. Je eigen plantjes planten is ook een leuke toevoeging voor in je tuin. Niet zulke groene vingers? Veel tuincentra verkopen buitenplantjes die je makkelijk neerzet, geen moeite dus!

Lange zomeravonden

Die heerlijke lange zomeravonden, wie houdt er niet van? Tot in de late uurtjes nog lekker warm in de tuin kunnen zitten is wel heel relaxed. Lampjes ophangen voor deze avondjes is dan ook zeker geen slecht idee. Kies voor sfeerverlichting bij je tuinset/terras door middel van een buitenlamp. Zo heb je ’s avonds laat nog goed licht. Tuinspots kunnen bepaalde planten extra in het licht zetten. Leuk als je mooie plantjes in je tuin hebt staan. En wandlampen geven je tuin diepte en een speelse touch. Kijk dus wat het beste in jouw tuin staat en dan kom je zeker die lange zomeravonden door!

Buiten kokerellen

Een zomer in Nederland betekent vaak ook heel veel barbecueën. Er is altijd voor ieder wat wils op de barbecue en dat maakt het zo gezellig. Stokbroodje met kruidenboter, vleesspiesje, gamba’s of gegrilde groenten. Een barbecue is ontzettend gevarieerd en dat maakt het een perfect diner voor jou en je huisgenootjes. Een barbecue aanschaffen is dus echt wel een must voor in je tuintje. Er zijn redelijk betaalbare te vinden en vaak kun je hier dan ook jaren van genieten. Barbecuetje aan, drankje erbij, huisgenootjes of vrienden aan tafel en je hebt jezelf een gezellig avondje!

Tip: dit zijn de lekkerste vliegensvlugge BBQ-gerechten!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden