← Terug naar overzicht

Recepten: 3x zomerse classics

zomerse recepten

Met het warme weer in het vooruitzicht is een lijstje met recepten achter de hand hebben een must. Omdat niet elke student evenveel te besteden heeft geef ik je bekende simpele basis recepten plus tips om ze te upgraden. Mix en match welke recepten je met een mega budget wilt maken en waar je groots mee uitpakt

Italiaanse spiesjes 

Deze bekende Italiaanse spiesjes zijn vast niet nieuw voor je. Mega lekker en super simpel. Alle ingrediënten simpelweg in gelijke stukjes klaarleggen en rijgen maar! Om het super budget te houden raad ik aan om grote tomaten te kiezen en de mozzarella bol in plaats van de kleine bolletjes.

Basis

- Tomaten
- Grote mozzarella bol
- Basilicum plantje
- Bamboe prikkers

Upgrades

- Snoeptomaatjes
- Kleine mozzarella bolletjes
- Groene pesto
- Gamba’s of kipblokjes gebakken in knoflookboter

Voor de echte keukenprinsen en prinsessen onder ons kun je dit simpele gerecht naar een nieuw level tillen door voor heerlijke zelfgemaakte pesto of knoflookboter te gaan. Lees bijvoorbeeld hoe je zelf heerlijke pesto kunt maken in dit recept van de Jumbo. En wil je meer gemak dan kun je natuurlijk de grote tomaten en mozzarella toch inruilen voor de kleintjes.

Fizzy Summer cocktail

Een lekkere zomerse cocktail heeft natuurlijk een fruitig en toch verfrissende smaak. En natuurlijk bubbels! Zorg dat je van tevoren je glazen vast in de koelkast hebt staan, dan is het drankje lekker koud. Begin met een laagje siroop. Kies hiervoor bij voorkeur een suikervrije siroop, bijvoorbeeld van slimpie (en glutenvrij!). Die zijn zoeter en sterker van smaak, ideaal voor cocktails! Onderin vertel ik je de beste volgorde van alle ingrediënten. Pas aan naar smaak.

Basis

- Limonadesiroop
- Bruiswater
- Gin of Wodka
- Limoen en/of citroensap
- Hoge glazen

Upgrades

- Meerdere limonade smaakjes
- Limoen of citroen schijfjes
- Ijsblokjes
- Munt
- Reusable rietje
- Stukjes fruit

De basis cocktail is lekker, maar nog niet heel Instagramble. Om een prachtige cocktail foto te krijgen voeg je nog een paar extra stapjes toe. Ik zal vertellen in welke volgorde alles het beste tot zijn recht komt. De hoeveelheden moet je een beetje naar smaak schatten.

 • 1 deel siroop
 • 1 deel ijsblokjes
 • 2 delen gin of wodka
 • Munt takje en/of stukjes fruit
 • 2 delen bruiswater
 • 1 deel citroen en/of limoensap
 • 1 deel siroop
 • Muntblaadjes of citrus schijfje

Maak het af met een eco friendly rvs rietje et voilà!

Tip: Wissel stukjes fruit met 1 à 2 ijsblokjes af om ze mooi gescheiden te houden.

Pasta salade

Het warm weer gerecht bij uitstek. Kook de pasta wat eerder op de dag zodat het kan afkoelen en gooi simpelweg alle ingrediënten in een grote schaal. Simpeler kan niet!

Basis

- Penne of fusilli
- Slasoort naar keuze (bijv. rucola)
- Tomaten
- Dressing
- Komkommer

Upgrades

- Gekookt ei
- Garnalen of kipstukjes gebakken
- Noten
- Extra sla soorten
- Dressing variaties
- Gerookte kip

Om pastasalade op te peppen kun je gemakkelijk dingen toevoegen of weglaten. Mijn favoriete toevoegingen zijn in honing gebakken zeezout noten en naast rucola ook andijviesla, botersla of spinazie. En hoe meer dressings hoe meer variatie.

Eetsmakelijk!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

 • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
 • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
 • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden