← Terug naar overzicht

Online activiteiten met vrienden en familie

online activiteiten

Social distancing maakt het niet makkelijk om een ouderwets gezellige spelletjesavond te organiseren voor vrienden of familie. Maar niks is onmogelijk! Ik heb de leukste online activiteiten voor jullie uitgezocht!

Escape room

Een aantal escape rooms in Nederland heeft het initiatief opgezet om hun kamers online aan te gaan bieden. Dit zijn natuurlijk nieuw ontwikkelde games en het is niet hetzelfde als echt opgesloten worden in een kamer, maar het biedt een leuke mogelijkheid! Om het spel te kunnen spelen heb je alleen een laptop of tablet, pen en papier nodig. Doordat je de puzzels van te voren kunt downloaden, is er ook de mogelijkheid ze door te sturen naar vrienden of familie met wie je de escape room wilt gaan doen. Door te videobellen kun je dan toch tegelijkertijd met elkaar aan de slag gaan om ‘te ontsnappen’ en de escape room op te lossen. Voor sommige escape rooms zul je moeten betalen (al is dit vaak maar een klein bedrag), maar sommige zijn ook gratis!

Koken

De horeca is gelukkig alweer open, maar reizen blijft nog steeds een gevoelig punt. Voor vrienden of familie die verder weg wonen, kan het dus een leuk alternatief zijn om met elkaar te koken… via Zoom/Whatsapp dan. Door met elkaar te bellen terwijl je in de keuken staat, voelt het bijna alsof je er echt bij bent. Het leuke is dat jullie je kookskills aan elkaar kunnen showen en achteraf de resultaten met elkaar kunnen vergelijken. En je hoeft niet meteen een heel moeilijk gerecht te maken; kies bijvoorbeeld voor een maaltijdpakket van de Albert Heijn! Of leer je vrienden een van je 'signature dishes' of een familierecept.

Pubquiz

Deze optie wordt al iets ingewikkelder, maar levert gegarandeerd een leuke avond op! Je hebt 1 quizmaster nodig die alle opdrachten download en de tijd bijhoudt, maar voor de rest kun je het met zo veel teams spelen als je wilt. Laat de quizmaster zijn/haar scherm met de opdrachten delen via Zoom en de wedstrijd kan beginnen! Op internet zijn verschillende aanbieders te vinden, maar bij de meeste zul je een klein bedrag moeten betalen. Je kunt het materiaal daarna wel weer opnieuw gebruiken met een andere groep. Wil je een uitdagende pubquiz die voor iedereen een onderwerp heeft en die recente gebeurtenissen behandelt? Bestel dan de Quest Pubquiz!

Kahoot

Weet je nog dat irritante muziekje wat ongeveer elke middelbare schooldocent in zijn/haar lessen gebruikte? Juist, Kahoot is niet alleen goed om lesstof te toetsen, maar kan ook een leuke digitale quiz zijn om met vrienden of familie te spelen. Maak zelf een quiz en bepaal de onderwerpen die je wilt doen (nadeel is wel dat 1 iemand dus al alle antwoorden weet) of kies een van de onderwerpen die Kahoot zelf aanbiedt. Leer iets nieuws tijdens een Trivia game of kijk wie het meest heeft onthouden van de colleges. Voor zowel educatie als amusement is er altijd wat te vinden bij Kahoot!

We weten dat we kunnen videobellen via WhatsApp, maar er zijn meer apps waarmee je kunt videobellen met z'n allen!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden