← Terug naar overzicht

Deze meubels heb je nodig in jouw nieuwe studentenkamer

kame rinrichten

Eindelijk een kamer gevonden en klaar voor de inrichting? Misschien mis je nog wat inspiratie, heb je geen tijd om uren op Pinterest ideeën op te doen of heb je helemaal geen zin om over de inrichting na te denken. Daarom zet ik voor jou de belangrijkste meubels op een rijtje, die in elke studentenkamer nodig zijn. Zo kun je makkelijk alles bij elkaar zoeken en weet je waar je op moet letten bij de aanschaf!

Bed

Het allerbelangrijkste in jouw kamer: het bed. De plek waar je bijkomt van drukke dagen, uitkatert na een goede avond uitgaan en waar je elke nacht lekker in mag dromen. Deze plek moet perfect zijn! Maar hoe vind je een perfect bed? Het bedframe is eigenlijk niet zo’n probleem. Met een klein budget zou ik voor de goedkoopste gaan. Met een iets groter budget zou ik gaan voor een bed met lades eronder. Hier kun je veel zooi in kwijt! Een matras uitkiezen is lastiger. Deze zijn vaak ook iets duurder. Toch is dit de investering wel waard. Bovendien kan je van een goed matras jarenlang plezier hebben!

Kledingkast

Ga op zoek naar een kledingkast die past bij de inhoud die je erin gaat leggen. Heb je bijvoorbeeld veel overhemden, dan is het handig om te gaan voor een kast met een groot hanggedeelte. Juist meer van de t-shirts en dikke truien? Dan zijn veel planken handig. Een kledingkast kopen kun je makkelijk online doen. Zo zie je namelijk gelijk de afmetingen en het wordt bij je thuisbezorgd. Scheelt jou weer sjouwen! 

Tafel  

Hoe groot of klein jouw kamer ook is, een tafel mag niet missen. Hieraan moet je namelijk bikkelen voor tentamens, keihard werken aan je deadlines, maar ook eten en borrelen met vrienden. Onmisbaar dus! In een kleine studentenkamer is er natuurlijk geen plek voor een grote eettafel, maar hier kun je een klaptafel ophangen. Superhandig! Die hang je gewoon aan de muur en als je hem nodig hebt, dan klap je ‘m uit. Klapstoeltjes erbij en jij kunt lekker chillen (of studeren) aan je tafel.

Aankleding

De aankleding is niet echt een meubel, maar wel nodig! Heb je al gekeken naar gordijnen bijvoorbeeld? Tip: ga voor verduisterende gordijnen. Dan kun je in de weekenden lekker uitslapen zonder wakker te worden van het licht, en in de zomer blijft het heerlijk koel in jouw kamer. Bij de aankleding mogen de planten ook niet ontbreken. Dit maakt de kamer een stuk gezelliger.

Meer inspiratie nodig? Check dan hoe je je snel thuis voelt in een kleine studentenkamer!

Meer studentennieuws

soa test
Kerstdiner
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Leeuwarden Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden